Anasayfa Oyun PlayStation 5’in Çok Bilinmeyen Özellikleri

PlayStation 5’in Çok Bilinmeyen Özellikleri

Bu videomuzda PS5 arayüzündeki faydalı özelliklere yakından bakacağız. PlayStation 5’in çok bilinmeyen özelliklerine gelin beraber bakalım.

PS5 – Sistem Sesini Kolay Kapatma

PS5 kumandası Dualsense’in üzerindeki mikrofon, konsolu açtığınız anda açılabiliyor ama bu ayarı isterseniz kolayca kapatabiliyorsunuz. Tek yapmanız gereken Ayarlar menüsüne gelmek, Ses > Mikrofon > Oturum Açılınca Geçerli Mikrofon Durumu bölümünden her zaman sustur seçeneğini seçmek.

PS5 – Oturum Açılırken Mikrofonu Kapatma

PS5 mikrofonu oyunlardaki deneyim için oldukça önemli bir yenilik ama tek yapabildiği sesinizi algılamaz değil. Dualsense üzerindeki mikrofon tuşuna bir kez basarsanız mikrofonu kapatabiliyorsunuz. Ama daha uzun süre basılı tutarsanız bu kez PS5 sisteminizdeki tüm sesleri susturabiliyorsunuz.

PS4 Oyunlarını Yanlışlıkla Yüklemeyin

PS5 sisteminizde PS4 oyunlarını da oynayabildiğiniz için iki platforma birden destek veren oyunlarda bazen neyi indirdiğinizi şaşırabiliyorsunuz. Eğer ana ekranda PS4 oyunlarının simgelerine dikkatli bakarsanız yanlarında PS4 ibaresini görebiliyorsunuz. Ayrıca kütüphane üzerinde sadece PS5 oyunlarını göster diyerek, yanlışlıkla PS4 oyunlarını indirmemeyi garantileyebiliyorsunuz.

PS4 Oyunlarını Harici Diske İndirmek

Eğer harici bir Hard-disk kullanıyorsanız PS4 oyunlarını otomatik olarak buraya yükleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken Ayarlar > Depolama > Genişletilmiş Depolama Alanı seçeneğini seçmek. Bu sayede artık Blu-Ray olsun dijital olsun bir PS4 oyunu yüklediğinizde otomatik olarak harici depolama alanı seçilecek.

SONY PlayStation 5 Konsol satın almak için tıklayın