Anasayfa Haber M1 Mac Mini, Intel Modelinden 3 Kat Az Güç Tüketiyor

M1 Mac Mini, Intel Modelinden 3 Kat Az Güç Tüketiyor

M1 Mac Mini Güç Tüketimi

M1 Mac Mini’nin güç tüketimi, Intel tabanlı selefine göre oldukça düşük.

Apple tarafından M1 tabanlı Mac Mini’nin güç tüketimi hakkında detaylar paylaşıldı. Buna göre Apple işlemcili ürün, Intel tabanlı modeline göre 3 kat daha az enerji harcıyor. Şirket, kendi işlemcisini taşıyan sisteme olan geçişi duyurduğunda, çipsetlerinin sunabileceği performans, özellikler ve güç verimliliği ile ilgili detayları rakam vermeden paylaşmıştı. Daha sonra M1 tabanlı MacBook Pro modelleri için bazı etkileyici performans rakamları ortaya çıkmıştı ancak doğrudan güç tüketimiyle ilgili ayrıntılar atlanmıştı.

M1 Mac Mini güç tüketimi

Açıklamaya göre, 2020 Mac Mini yük altında 39W güç tüketiyor. 6 Çekirdekli Intel Core i7 işlemcili 2018 Mac Mini ise aynı yükte 122W güç harcıyor. Bekleme durumunda ise 2020 model 7W, selefi ise 20W güce ihtiyaç duyuyor.

Tüm sistemin güç tüketiminde bellek, depolama, bağlantı denetleyicileri de dahil olmak üzere tüm bileşenlerinin tüketimi hesaba katılıyor. Yeni Mac Mini ile Apple’ın kendi Wi-Fi / Bluetooth (ve GbE denetleyicisi) ek yükü de buna dahil.

Güç verimliliği söz konusu olduğunda, 2018 Mac Mini şimdiye kadarki en fazla güce aç Mac Mini olarak nitelendiriliyor. Yine de modelin zamanına göre oldukça güçlü bir seçenek olduğunu da söylemeden geçmeyelim.