Anasayfa Haber Çinli Madencilerin Yeni Hedefi RTX 30 Laptoplar

Çinli Madencilerin Yeni Hedefi RTX 30 Laptoplar

Çinli madenciler, RTX 30-Serisi dizüstü bilgisayarlar satın almaya başladı.

Geçtiğimiz hafta içinde Ethereum’un değeri yaklaşık 1700$‘a fırladı ve Ethereum’u bir kez daha madencilik için çok karlı hale getirdi. Ancak şu anda ekran kartı tedariklerindeki kıtlık nedeniyle, çaresiz Çinli madenciler, kripto para madenciliğinin yeni bir yolu olarak RTX 30 serisi dizüstü bilgisayarlara yönelmeye başladı. Olayın sonucunda ortaya dizüstü bilgisayarlı madencilik çiftliklerini tasvir eden görüntüler çıktı.

Madencinin dizüstü bilgisayarları özellikle Ethereum madenciliği için satın alıp almadığı veya bir internet kafe gibi bir şirketten veya okuldan boşta kalacak şekilde değiştirip değiştirmediği, resimlerden ve açıklamalardan belli olmuyor.

Starbucks’ta Mining

Ethereum’un ne kadar değerli hale geldiğinin başka bir gösterisinde, bir vlogger, Bilibili’de RTX 3060 dizüstü bilgisayarla (TDP bilinmiyor) Çin’deki yerel bir Starbucks’a gittiğini ve sadece iki saat boyunca Ethereum madenciliğinden ne kadar gelir elde ettiğini yazdı. +1000MHz’lik yüksek bellek hız aşırtmalı RTX 3060 mobil ekran kartının ortalama 46MH/s’lik bir hash oranına sahip olduğunu ve iki saatte 0,9 USD kazandığını iddia etti. Kulağa fazla gelmeyebilir ama Starbucks’tan kahve almak için yeterli bir para.

Şimdi bu dizüstü bilgisayarlardan düzinelerce hatta yüzlercesini bir araya toplayın ve 7/24 madencilik yapmalarını sağlayın ve Çinli madencilerin bulabildikleri herhangi bir Ampere dizüstü bilgisayarı madencilik hizmetine sokmaya neden bu kadar istekli olduklarına dair bir fikir edinebilirsiniz.

Ne yazık ki, Ethereum gibi kripto para birimlerinin fiyatları yükselmeye devam ederse, madenciler tüm hızıyla geri dönecek ve olabildiğince çok işlem gücü sipariş edecekler. Artık ortalama bir oyuncu veya madenci için ekran kartı almak neredeyse imkansız olduğundan, madencilere kripto para çıkarmak için alternatif yöntemler aramaktan başka seçenek kalmıyor.