Anasayfa Haber Terraria, Google Stadia İçin Gelmeyecek

Terraria, Google Stadia İçin Gelmeyecek

Terraria Google Stadia

Google hesabı kapanan Terraria yaratıcısı, oyunu Google Stadia platformuna getirmeyeceğini açıkladı.

Terraria yaratıcılarından Andrew Spinks, Google hesabının kapatılması sonrasında oyunun artık Google Stadia için gelmeyeceğini duyurdu. Bu kararın arkasında ise 3 haftalık bir süreç yatıyor.

Her şey Spinks’in stüdyosu Re-Logic’in YouTube kanalının hala açıklanamayan nedenlerle kapatılmasıyla başlamış. Terraria Twitter hesabı ile YouTube Ekibi arasındaki bir görüşmede, Terraria ekibi birkaç aydır yeni içerik yayınlamamalarına rağmen bir kullanım koşulları ihlali iddiasıyla ilgili e-posta aldıklarını ifade ediyor. E-postanın yanlışlıkla alındığı varsayılmış olsa da günler sonra hesap devre dışı bırakılmış.

Görünüşe göre Spinks’in kişisel e-postası da Re-Logic’in YouTube kanalına atanmıştı ve geliştirici, Google hesabının hala devre dışı olduğunu duyurmak için Twitter’a başvurarak Google Play’deki binlerce dolarlık uygulamaya erişimini kaybettiğini paylaştı. Hatta kendisi Google Drive ve Gmail hesaplarına da erişemez durumda.

Bir türlü yanıt alamayan Spinks, Terraria’nın bu durumun bir sonucu olarak artık Google Stadia’ya gelmeyeceğini açıkladı ve “Bunu, bu köprüyü yakmaya karar vermenden başka bir şekilde yapamam. Yandığını düşünün. @GoogleStadia için #Terraria iptal edildi.” ifadelerini kullandı. Ek olarak, müşterilerine ve ortaklarına çok az değer veren bir şirkete dahil olmayacağını ve Google ile iş yapmanın bir sorumluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Bu hamlenin Google cephesinde ses getireceğini ve şirketin durumu düzeltmek isteyeceğini tahmin edebiliriz. Ne de olsa ortada Nisan 2020 tarihinde çıkmış ve 30 milyondan fazla satmış bir oyun var. Google böyle bir kayıp yaşamak istemeyecektir diye düşünüyoruz.

Son olarak Google’ın iş ortaklarına odaklanmak için Studio oyun geliştirme stüdyolarını da kapatma kararı aldığını hatırlatalım.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version