Anasayfa Haber 11. Nesil Rocket Lake İşlemciler Resizable BAR Desteği İle Geliyor

11. Nesil Rocket Lake İşlemciler Resizable BAR Desteği İle Geliyor

11. Nesil Rocket Lake İşlemciler Resizable BAR

Intel, 11. Nesil Rocket Lake işlemcilerin Resizable BAR desteğiyle beraber geleceğini açıkladı.

AMD, Intel ve NVIDIA bildiğiniz üzere PCIe spesifikasyonunun bir parçası olan Yeniden Boyutlandırabilir BAR (Resizable BAR) adı verilen bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu teknolojiyle beraber CPU ile GPU arasındaki bilgi transferi daha verimli hale geliyor. Ayrıca CPU’nun ekran kartının VRAM’inin tamamına erişebildiği teknoloji sayesinde birden fazla istek aynı anda gerçekleştirilebiliyor.

Kullanıcılara gözle görülür bir performans artışı sunan bu teknolojiyle ilgili bir diğer açıklama ise Intel cephesinden geldi. Donanım üreticisi kısa bir süre önce yapmış olduğu açıklamayla beraber, 11. Nesil Rocket Lake işlemcilerinin Resizable BAR özelliğiyle beraber geleceğini belirtti. Bunun yanı sıra şirket, söz konusu bu özelliğin Intel Z490 PCIe 4.0 anakartlarıyla beraber uyumlu olacağını belirtti.

Aynı zamanda bu hafta dizüstü oyuncu bilgisayarlar için Tom’s Hardware Show‘da birtakım açıklamalarda bulunan firma, 11. Nesil Tiger Lake işlemcilerin, H35/H45 serisi yonga setleriyle donatılmış sistemlerin ve 10. Nesil Comet Lake-H CPU’larla donatılmış sistemlerin de Yeniden Boyutlandırılabilir BAR özelliğinden faydalanabileceğini söyledi.

Bu teknolojiyle beraber oyunlarda yüzde 5 ila yüzde 10‘luk bir performans artışına imza attıklarını da belirten firma, söz konusu özelliği ise yakında kullanıma sunacağını müjdeledi.