Anasayfa Haber Samsung, Yeni HBM-PIM Bellek Mimarisini Tanıttı

Samsung, Yeni HBM-PIM Bellek Mimarisini Tanıttı

Samsung HBM-PIM Bellek

Samsung, yapay zeka iyileştirme özelliğine sahip HBM-PIM belleğini tanıttı.

Mevcut olarak dünyanın en büyük bellek yongası üreticisi konumunda olan Samsung, yapay zeka işleme yeteneğine sahip dünyanın ilk HBM (yüksek bant genişliğine sahip bellek) yongasını geliştirdiğini duyurdu.

Yeni HBM-PIM belleklerin temelinde, Samsung’un 2018’de piyasaya sürdüğü HBM2 Aquabolt bellek mimarisi yatıyor. Belleğin PIM adı verilen kısmı, gelişmiş mantık tabanlı işlem birimlerine sahip. Böylece yapay zeka işleme performansı iki katından fazlaya çıkıyor. Bununla da kalmayarak güç tüketimini %70 oranında düşürüyor.

HBM-PIM

Samsung’un yeni bellek yongası çoğunlukla yüksek performanslı bilgi işlem gerektiren sunucularda ve yapay zeka uygulamalarında kullanılacak. Standart bilgisayar mimarisinde bellek ve işlem birimi ayrıdır, bu da aralarında çok fazla veri taşındığında gecikmeyi artırır. Samsung da bu gecikme sorunlarının üstesinden gelmek için HBM-PIM bellekleri geliştirdi.

Uyumluluk konusunda da dersini iyi çalışan Samsung, yeni belleklerin standart HBM arayüzüyle uyumlu olduğunu ve şirketlerin mevcut donanım ve yazılım altyapısıyla ekstradan yapay zeka performansı elde edebileceğini söylüyor.

Son olarak, şirketin 2021’in ilk yarısında HBM-PIM bellekleri test etmeleri için müşterilerine göndereceğini belirtelim.