Anasayfa Haber WhatsApp, Gizlilik Politikasını Kabul Etmeyenleri Sınırlayacak

WhatsApp, Gizlilik Politikasını Kabul Etmeyenleri Sınırlayacak

WhatsApp Web biyometrik kimlik doğrulama

WhatsApp, yeni gizlilik politikasını onaylamayan kullanıcıların Mayıs ayında bazı sınırlandırmalarla karşı karşıya kalacağını belirtti.

WhatsApp, yeni gizlilik politikasını herkese doğru bir şekilde anlatabilmek için sözleşmenin uygulanma tarihini 8 Şubat’tan 2021’den, 15 Mayıs 2021’e erteleyip arada kalan süreci değerlendirebilmek açısından gazetelere reklam vermiş; ayrıca durumlar kısmına da konuyla alakalı çeşitli görseller yayımlamaya başlamıştı. Şirketin blog sayfasında yeni yayımladığı yazıya göre; kullanıcılar 15 Mayıs’ta da bu değişikliği onaylamazlarsa, uygulama üzerinde bazı farklılıklar yaşayacaklar.

WhatsApp, 8 Şubat 2021 tarihinde kabul edilmesi gereken gizlilik sözleşmesini duyurduğundan beri büyük bir kullanıcı kaybı yaşadı. Özellikle kişisel verilerin gizliliği konusunda çalkantılı durumlar oluşunca şirket geri adım atmak zorunda kaldı. WhatsApp; insanların konuyla alakalı çok yanlış kanılara sahip olduğunu, doğru bilgileri paylaşabilmek için zaman kazanmak gerektiğinden ve bunun yanında herkesin daha rahat bir şekilde şartları inceleyebilmesini sağlamak amacıyla sözleşme uygulanma tarihinin 15 Mayıs 2021’e ertelediğini açıklamıştı. Peki 15 Mayıs’ta da bu değişikliği kabul etmeyen kişiler nelerle karşılaşacak?

WhatsApp yeni gizlilik politikasını

WhatsApp Blog üzerinde yayımlanan yeni bir yazıda “Değişiklikleri daha rahat gözden geçirmeniz için yeterli zaman sağlamak amacıyla, sözleşmenin yürürlüğe girme tarihini 15 Mayıs’a kadar uzattık. Eğer o zamana kadar kabul etmezseniz WhatsApp, hesabınızı silmeyecektir. Ancak, kabul edene kadar WhatsApp’ın tam işlevselliğine sahip olmayacaksınız. 15 Mayıs’tan sonra kısa bir süre için (2 hafta) aramaları ve bildirimleri alabileceksiniz, ancak uygulamadan gelen mesajları okuyamayacak veya mesaj gönderemeyeceksiniz.” açıklamasında bulundu.

Ayrıca sözleşmeyi onaylamama durumunuz devam ederse uygulama üzerinden yapabileceniz işlemler; WhatsApp, yeni gizlilik politikasını kabul etmek, 15 Mayıs’tan önce sohbet geçmişinizi Android veya iPhone’a aktarmak, hesabınızın raporunu indirmek ve WhatsApp hesabınızı kalıcı olarak silmekle sınırlandırılacak.