Anasayfa Video Steelseries TusQ Kulak İçi Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Steelseries TusQ Kulak İçi Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Mobil oyuncuların ihtiyaçları gözetilerek tasarlanmış olan Steelseries TusQ kulaklığı inceliyoruz.

Mobil oyunculuk yıllar içinde gelişmeye devam etti ve bugün ciddi bir pazar payına sahip. Tabii ki akıllı telefonlar da mobil oyuncuların ihtiyaçlarına göre gelişmeye devam ediyor. Mesela yüksek çözünürlüklü ve yenileme hızına sahip olan ekranlarla donatılmış telefonların sayısı giderek artıyor. Mobil oyunculukta aksesuarlar da önemli, özellikle kulaklıklar her koşulda ve ortamda rahatça oyun oynayabilmek için gerekliler.

Amazon fiyatı için tıklayınız

PC ve konsollar için tasarlanan kulaklık setlerinde artık mobil cihaz uyumluluğu da gözetiliyor. Ancak çok daha küçük ve rahatça taşınabilir bir kulaklık isteyenler kulak içi modellere yöneliyor. Steelseries tarafından çıkarılan TusQ modeli de bu türden bir kulak içi oyuncu kulaklığı.

Tasarım Özellikleri

Steelseries bu kulaklığı tasarlarken kolay taşınabilmesi kadar kullanışlı olmasına da dikkat etmiş. Bu yüzden kulaklık tasarımı yükü tıpkı bir gözlük sapı gibi kulağın üzerine aktaracak şekilde kıvrımlı yapılmış.

TusQ modeli çoğu modern kulaklıkta görülenin aksine kablosuz değil kablolu bir yapıda. İçlerinde batarya bulunmadığından kulaklıklar nispeten hafif ve üretim maliyeti de daha düşük. Daha da önemlisi Bluetooth gibi teknolojilerde bazen yaşanan bağlantı kopması ya da gecikme gibi sorunlar burada söz konusu değil.

Kablolu kulaklığın uç kısmında TRRS tabir edilen ve hem mikrofon, hem de kulaklık çıkışlarını tek uçta birleştiren 3,5 mm kombo jak kullanılmış. Bu jak üzerinde 3,5 mm girişi bulunan her cihazla çalışabiliyor.

Mikrofonlar Ve Kulak Uçları

Steelseries TusQ üzerindeki kabloda bir mikrofon bulunuyor. Telefon görüşmeleri yapmak istediğinizde ya da oynadığınız oyunda daha yüksek ses kalitesine ihtiyaç duymadığınızda bu mikrofon yeterli oluyor.

Ancak eğer daha yüksek ses kalitesi isterseniz, o zaman kutudan çıkan boom mikrofonu kulaklık üzerindeki girişe takarak kullanabiliyorsunuz. Bu mikrofon aşırı rüzgarlı bir ortamda değilseniz, çok daha yüksek ve temiz ses aktarıyor.

Kulak içine oturan kulaklıklar çoğu zaman kulağı tamamen kaplayan büyük modeller kadar ses yalıtımı sağlamazlar. Ancak TusQ bu konuda da nispeten başarılı. Kutudan çıkan üç farklı boydaki silikon kulaklık uçları arasından kulağınıza uygun olanı seçerek hem ses yalıtımı, hem de konforu artırabiliyorsunuz.

Performans

Steelseries Tusq daha ziyade oyunculara ve haliyle oyunlara yönelik ayarlanmış sürücülere sahip. Oyunlardaki sesleri daha iyi duymanızı sağlayacak şekilde optimize edilmişler. Film izlerken ya da müzik dinlerken de performansı fena değil, ancak ön plana çıkan konu oyun performansı oluyor.

Kulaklık üzerindeki tuşla medya oynatma ya da çağrı cevaplama yapmak mümkün. Ayrıca bir de mikrofon kapatma tuşu bulunuyor, bu da kullanımı kolaylaştırıyor.

Kulaklık beraberinde gelen yumuşak taşıma çantasıyla birlikte kolayca taşınabiliyor. Bu da özellikle taşınabilir olması istenen bir ürün için elzem bir özellik.

Sonuç Değerlendirmesi

Steelseries Tusq modeli özellikle akıllı telefonunda oyun oynamayı seven, taşınabilir bir ürün arayan oyunculara yönelik güzel bir seçenek. Kulaklıkların ses performansı özellikle oyunlarda gayet başarılı.

Mikrofon ise aşırı rüzgarlı bir ortamda biraz rüzgar gürültüsü alsa da, onun dışındaki performansı gayet düzgün. Ancak belki bir sonraki modelinde mikrofon ucuna biraz daha rüzgar sesini kesen bir sünger konabilir.

TusQ modelinde gördüğümüz en önemli eksiklik ise kutudan bir USB dönüştürücü çıkmaması oldu. 3,5 mm kombo jak artık her telefonda bulunmuyor. Bu yüzden de telefonunuzda sadece USB portu varsa ayrıca bir de dönüştürücü almanız gerekecektir.

Fiyat bilgisi için buraya tıklayınız.