Anasayfa Haber Samsung, 50 MP ISOCELL GN2 Kamera Sensörünü Duyurdu

Samsung, 50 MP ISOCELL GN2 Kamera Sensörünü Duyurdu

ISOCELL GN2

Samsung ISOCELL GN2 kamera sensörü beraberinde pek çok yenilik getiriyor.

Samsung, en yeni ISOCELL kamera sensörünü duyurdu. 50 MP kamera sensörü ISOCELL GN2, 1.4 um boyutunda ve Dual Pixel Pro, kademeli HDR, Smart ISO Pro ve daha pek çok yeni özellik ile birlikte geliyor. Sensörün geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen 50 MP ISOCELL GN1 modelinin ikinci yinelemesi olduğunu da belirtelim.

1/1.12 inç ölçülerindeki sensör, 2.8 um büyük piksellerin performansını taklit etmek ve daha fazla ayrıntı yakalamak üzere daha fazla ışığı absorbe etmek için düşük ışık senaryolarında piksel gruplama teknolojisini kullanabiliyor. Ayrıca, renk piksellerinin mozaik algoritması kullanılarak yeniden düzenlendiği bir teknolojinin kullanılması ile görüntülerin 100 MP çözünürlükte yakalanması seçeneği sunuluyor.

Samsung 50 MP ISOCELL GN2 Kamera Sensörü

ISOCELL GN2, Samsung’un ultra hızlı otomatik netleme hızları için yüz milyon faz algılama aracı kullanan Dual Pixel Pro özelliğine sahip ilk kamera sensörü olmasıyla da öne çıkıyor. Piksellerin hem dikey hem de yatay olarak bölünmesi ile her yöne odaklanma sağlanabiliyor. Bu da düşük ışıkta odaklamaya da yardımcı olabiliyor.

Smart ISO Pro ise sahne içi ikili dönüştürme kazancı (iDCG) çözümü ile yüksek ve düşük ISO değerlerinden okumaları alarak daha az hareket kusuruyla anında yüksek dinamik aralıklı görüntüler oluşturabiliyor. Sensör, 1080p videoları 480 FPS’de ve 4K videoları 120 FPS’de kaydedebiliyor.

Seri üretimine başlanmış olan 50 MP ISOCELL GN2 sensörünün piyasaya ne zaman çıkacağı ise henüz belli değil.

https://youtu.be/8KILAVjM8lY