Anasayfa Haber Re-Size BAR Desteği Bazı RTX 30 Serisi GPU’lara Geliyor

Re-Size BAR Desteği Bazı RTX 30 Serisi GPU’lara Geliyor

NVIDIA, söz verdiği gibi bazı RTX 30 serisi GPU’lar için Re-Size BAR (Yeniden Boyutlandırılabilir BAR) desteğini sunuyor.

NVIDIA, CES 2021 etkinliğinde Re-Size BAR’ın bu yıl içerisinde ekran kartlarına geleceğini müjdelemişti. Buna ek olarak ekran kartı üreticisi, bu özelliğin oyun içinde sunabileceği olası performans artışının da altını özellikle çizmişti. Bugün ise NVIDIA önceden söz verdiği gibi RTX 3060 ve RTX 30 serisi dizüstü bilgisayarlar için Re-Size BAR (Yeniden Boyutlandırılabilir BAR) desteğini sunmaya başladı. 

Bu destek sayesinde oyunlarda yüzde 10‘luk bir performans artışına imza attığını söyleyen ekran kartı üreticisi, Mart ayının sonuna doğru bu desteğin serinin diğer modellerine de geleceğini belirtiyor.

Bunun yanı sıra The Verge tarafınca paylaşılan haberle beraber ilk etapta Yeniden Boyutlandırılabilir BAR’ı destekleyen oyunlarda gözler önüne seriliyor. Bu oyunlar ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Assassin’s Creed Valhalla
  • Battlefield V
  • Borderlands 3
  • Forza Horizon 4
  • Gears 5
  • Metro Exodus
  • Red Dead Redemption 2
  • Watch Dogs: Legion

NVIDIA, yayınlamış olduğu blog yazısında bu özelliği kullanmak için doğru GPU, anakart ve grafik kartına ihtiyaç duyulduğunu da ifade etmiş. Bu doğrultudaysa üretici bu desteği sağlamak adına hem AMD hem de Intel ile çalıştığının da altını özellikle çiziyor.

NVIDIA Re-Size BAR desteği RTX 30 serisi

Firma tarafınca paylaşılan listeye bakacak olursak, bu destekten yararlanmak isteyen kullanıcıların AMD’nin Zen 3 işlemcilerine, Intel’in 10. nesil işlemcilerine veya şirketin yakından çıkacak olan 11. nesil işlemcilerinden birine sahip olması gerekiyor.

Ayrıca şirket yayınlamış olduğu blog yazısında Mart ayının sonuna doğru geriye kalan RTX 30 serisi GPU’larda Re-Size BAR‘ın etkinleştirilebilmesi için VBIOS güncellemelerini de yayınlayacağını ve listeye daha fazla oyunun ekleneceğini de müjdeliyor. Bunun haricinde ekran kartı üreticisi VBIOS’a ek olarak Asus, ASRock, Colorful, EVGA, Gigabyte ve MSI’ın da uyumlu anakartları için BIOS güncellemesi yayınlayacağını da belirtiyor.