Anasayfa Haber Yeni Windows Sürümü Yakında Duyurulabilir

Yeni Windows Sürümü Yakında Duyurulabilir

yeni Windows sürümü

Microsoft’a yakın kaynakların servis ettiği bilgilere göre şirket yakında yeni Windows sürümü ile kullanıcıların karşısına çıkabilir.

Bildiğiniz üzere Microsoft bir süredir Windows 10X işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Yeni Windows sürümü kullanıcılar tarafınca merak edilirken bugün ise Microsoft’a yakın kaynaklar tarafınca önemli bir rapor yayınlandı. Yayınlanan rapora göreyse yazılım devinin Windows 10X’i veya Sun Valley yükseltmesini yeni Windows olarak pazarlamayı planladığı iddia edildi.

Hatırlarsanız, Microsoft geçtiğimiz yılın Ekim ayında Sun Valley kod adlı güncellemesini duyurmuştu. Fakat bu güncellemeyle ilgili henüz net bir tarih açıklamayan şirket, yeni sürümle birlikte özellikle kullanıcı arayüzü üzerinde büyük değişikliklere gideceğini müjdelemişti.

Yeni güncellemenin ne zaman yayınlanacağı merak konusuyken, bugün ise Microsoft ile ilgili yapmış olduğu isabetli sızıntılarla tanınan WalkingCat tarafınca yeni bir rapor yayınlandı. Bu doğrultudaysa yazılım devinin Sun Valley güncellemesinin lansmanını önümüzdeki birkaç ay içerisinde gerçekleştirmeyi planladığını görüyoruz. Aynı zamanda yayınlanan raporda şirketin Nisan ve Mayıs aylarında farklı Windows etkinlikleri düzenleyebileceğini de belirten kaynak, ayrıca bu etkinliklerin birinde yeni bir Windows sürümünün de duyurulabileceğini ileri sürüyor.

Şimdilik Microsoft cephesinden konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklamanın yapılmadığını da belirtelim. Ancak, şirkete yakın birçok kaynak en erken Nisan ayında yeni sürümün piyasaya sürülebileceğini ifade ediyor.