Anasayfa Haber Apple, Artırılmış Gerçeklik Özellikli Kontakt Lens Çıkabilir

Apple, Artırılmış Gerçeklik Özellikli Kontakt Lens Çıkabilir

Apple Kontakt Lens

Apple, artırılmış gerçeklik özellikli kontakt lens ürünü ile teknolojide yeni bir çağ başlatabilir.

Apple hakkındaki tahminleri ile tanınan analist Ming-Chi Kuo, şimdi de şirket tarafından artırılmış gerçeklik özellikli kontakt lens ürününün 2030’larda satışa çıkacağını öne sürüyor. Kuo, bu lenslerin elektronik çağını “görünür bilgi işlem” çağından “görünmez bilgi-işlem” çağına getireceğini de ifade ediyor.

Analist ayrıca lenslerin bağımsız bilgi işlem gücüne ve depolamaya sahip olma ihtimalinin düşük olduğunu belirtmiş. Yani ürün Apple Watch gibi bir iPhone veya başka bir cihazla bağlantıya ihtiyaç duyacak. Kuo, şu anda bu ürün için somut bir adım olmadığını da sözlerine eklemiş. Yani ileriye dönük iddialı bir tahmin yapıyor.

Apple kontakt lensler, gözlük veya kulaklık takmaya gerek kalmadan hafif bir artırılmış gerçeklik deneyimi sağlayabilecek potansiyele sahip. Bu tarz bir ürün sayesinde artırılmış gerçeklik, gerçek dünya görüşü üzerine dijital bilgileri yerleştirebilecek. Mesela, bir alışveriş merkezinde yürüyen bir kullanıcı, her mağazanın çalışma saatlerini veya kampanyalarını kolaylıkla görebilecek.

Kuo, daha yakın bir gelecekte Apple’ın uzun süredir söylentilere konu olan karma gerçeklik başlığını 2022 ortalarında ve sonrasında 2025 yılına kadar artırılmış gerçeklik gözlüklerini piyasaya sürmeyi planladığını söylüyor.