Anasayfa Haber Google Earth Mobil İçin Zaman Makinesi Özelliği Geliyor

Google Earth Mobil İçin Zaman Makinesi Özelliği Geliyor

google earth

Google, Earth için geçmişi gösterebilecek bir zaman makinesi özelliği üzerinde çalışıyor.

Google Earth, çok uzun yıllardır birçok kullanıcı tarafından tercih edilen bir uygulama. Uygulamanın masaüstü sürümü olan Google Earth Pro, WEB sürümü ve mobil sürümüne göre daha fazla özelliği barındırmasıyla dikkat çekiyor. Sürümler arasındaki bu farkları kapatmak için çalışan Google, mobil sürümüne bir zaman makinesi özelliğini getirmek için kolları sıvadı. Kullanıcıların mobil cihazlarda da olmasını çok istediği özelliklerden biri olan zamanı geri alma ve geçmiş yılların uydu görüntülerini kontrol etme seçeneği çok yakında mobil kullanıcılar için de mümkün olacak.

Kyler Jeffrey adlı bir YouTuber, Google Earth’ün Android sürümünün gizli ayarlarında bu özellikle ilgili bir video yayınladı. Bu durum, özelliğin henüz deneme aşamasında olduğu anlamına geliyor. Ancak ne yazık ki normal bir kullanıcının bu özelliğe doğrudan erişebileceği bir yol henüz yok. Şimdilik Google Earth’ün gizli ayarlarına erişebilen kullanıcıların kullanabildiği yeni özelliğin, çok yakın bir zamanda tüm kullanıcılar için aktif hale geleceğini söyleyebiliriz.

Kullanıcılar, güncelleme yayınlandıktan sonra Google Earth uygulaması üzerinden 1930’lu yıllara kadar geri gidebilecekler. Ancak zamanda geri gitmenin sınırları, incelenen bölgeye göre farklılık gösterebilir. Bunun yanında Google Earth, bölgenin yıllar içerisinde nasıl geliştiğini ve değiştiğini gösteren bir zaman atlama özelliğini de beraberinde getiriyor. Bu sayede kullanıcılar, geçmiş görüntüler ile günümüz görüntülerini karşılaştırma fırsatı buluyor ve ilginç birtakım deneyimler elde edebiliyor. Ancak şunu da belirtmekte fayda var, çok eski tarihli görüntüler ABD dışındaki bölgelerde maalesef pek de sağlıklı veriler sunamayabiliyor.

Son olarak, Google Earth’ün mobil versiyonu için bu özelliğin ne zaman yayınlanacağı ile ilgili henüz bir bilginin olmadığını belirtelim.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version