Anasayfa Haber Güncellendi: GTA Online Yükleme Süresi Kısaldı

Güncellendi: GTA Online Yükleme Süresi Kısaldı

GTA Online Yükleme Süresi

Rockstar Games, can sıkan GTA Online yükleme süresi için bir güncelleme yayınlayacaklarını duyurdu.

Uzun yükleme süresi, GTA Online oyuncularının oldukça canını sıkan bir durum. Bu durumla SSD takılı PC’lerde ve yeni nesil konsollarda bile karşılaşılıyordu. Öte yandan, t0st adlı bir modlayıcı yükleme süresini yüzde 70’e kadar düşürecek bir çözüm sunmuştu. Rockstar Games ise bu modlayıcıya emekleri için teşekkürlerini sunuyor.

Rockstar Games, PC Gamer’a verdikleri demeçte gelecek bir güncelleme ile aynı çözümü kullanıcılarına sunacaklarını duyurdu. Stüdyo, kapsamlı bir araştırmanın ardından t0st adlı yazılımcının aslında GTA Online’ın PC sürümü için yükleme süreleriyle ilgili geliştirilebilecek bir yönünü ortaya çıkardığını açıkladı. Ayrıca şirket, bu incelemelerin bir sonucu olarak, yakında çıkacak bir oyun güncellemesinde uygulanacak bazı değişiklikler yaptıklarını da belirtiyor. GTA Online’ın yavaş yüklemesinin büyük ölçüde tek bir kod dizisinden kaynaklandığı ve bunun da bir işlemci darboğazına neden olduğunu da not olarak düşelim. Yükleme süresi düzeltmesinin ne zaman sunulacağı ise belirsiz.

Rockstar Games modun geliştiricisini ödüllendirmeyi de ihmal etmedi. Stüdyo, Bug Bounty programı üzerinden t0st’a 10,000 dolar ödül vereceklerini açıkladı. Normalde bu ödülün sadece güvenlik ve gizlilik sorunları için verildiği ancak bu defalık bir istisna yapmaya karar verildiği belirtiliyor.

PC, Xbox One, PlayStation 4, Xbox Series X|S ve PlayStation 5 sahipleri GTA Online’ı Grand Theft Auto V alımları ile ücretsiz olarak edinebiliyor. Ayrıca, bu yıl içerisinde Xbox Series X|S ve PlayStation 5 için ayrı bir sürüm de planlanıyor.

Güncelleme: Söz konusu güncellemenin yayınlandığını ve yaptığımız denemelerde hikaye modundan Online sunucularına bağlantının sadece 7 saniyede sürdüğünü belirtelim.