Anasayfa Haber Dropbox Şifre Yöneticisi Ücretsiz Olarak Kullanılabilecek

Dropbox Şifre Yöneticisi Ücretsiz Olarak Kullanılabilecek

Dropbox Şifre Yöneticisi Ücretsiz

Sadece ücretli kullanıcılara sunulan Dropbox şifre yöneticisi artık ücretsiz olarak da kullanılabilecek.

Dropbox, şifre yöneticisi özelliğini Nisan ayından itibaren kullanıcılara ücretsiz olarak sunacağını duyurdu. Bulut depolama servisinin bu özelliği normalde geçtiğimiz yıl sadece ücretli kullanıcılarına sunduğunun altını çizelim.

Dropbox hesabı olan herkese sunulacak özellik sayesinde 50 şifre depolayabilecek ve her yerde erişim için bunları üç cihaza kadar eş zamanlayabileceksiniz. Uygulama güvenlik amacıyla sıfır bilgili şifreleme kullanıyor. Ek olarak, yeni kayıtlar için benzersiz parolalar oluşturma ve kimlik bilgilerinizi uygulamalarda ve web sitelerinde otomatik olarak doldurma özellikleri de sunuluyor. Hatta şirket, yakında şifreleri arkadaşlarınızla güvenli bir şekilde paylaşmanıza izin verecek yeni bir özellik de sunacaklarını müjdelemiş durumda.

Şirket bu şifre yöneticisi özelliğini duyurmak için iyi bir zaman seçtiğini de söyleyebiliriz. Geçtiğimiz ay LastPass ücretsiz kullanım süresini yalnızca bir cihazla sınırlayacağını açıklamıştı. Bu anlamda, alternatif bir servis arayan kullanıcılar Dropbox’ı deneyebilir.

50 şifre kaydetmek bana yetemez diyen kullanıcılar içinse aylık 9,99 dolardan başlayan ücretli planlar da sunuluyor. Öte yandan bu ücret, aylık 3 dolarlık planlar sunan 1Password ve Lastpass gibi şifre yöneticilerine göre pahalı olsa da Dropbox depolama hizmetleri de sunuyor.

Şimdiye kadar bir şifre yöneticisi kullanmamış olsanız bile Dropbox servisine bir şans vermeyi deneyebilirsiniz. Dropbox web sitesi üzerinden bekleme listesine de şimdiden dahil olabilirsiniz.