Anasayfa Haber Intel Yeni Fabrikalar İçin 20 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Intel Yeni Fabrikalar İçin 20 Milyar Dolar Yatırım Yapacak

Intel Yeni Fabrikalar

Intel, yeni fabrikalar kurmanın yanı sıra hem dış kaynak kullanacaklarını hem de dışarıya yonga üretmeye başlayacaklarını duyurdu.

Yeni CEO Pat Gelsinger, Intel Unleashed: Engineering the Future etkinliği sırasında önemli değişiklikler yapacaklarını duyurdu. Gelsinger, Intel’in çip üretiminin çoğunu üçüncü taraf tesislere devretmeyi planlandığını duyurdu. Ek olarak Intel, Arizona’daki yeni fabrikalar için 20 milyar dolarlık yatırım yapacak ve diğer şirketler için yonga üretmeye başlayacak. Bu noktada Intel Foundry Services adlı şirketin yeni bir şubesinden bahsedilmiş.

Intel, 2023 yılından itibaren hem tüketici hem de kurumsal çipler için TSMC, Samsung ve GlobalFoundries dahil olmak üzere harici tesislerden faydalanmak istiyor. Intel Foundry Services ise şirketin üretim teknolojisini kullanarak harici müşteriler için x86, ARM ve RISC-V çekirdek yongaları geliştirecek. Intel’in tesislerinin TSMC’nin aksine ABD ve Avrupa’da yer alması da özellikle hükümetten izin almaları için avantaj sağlayacak. İş ortakları arasında ise IBM, Qualcomm, Microsoft, Google ve başka markaların ismi geçiyor.

Intel’in mevcut Ocotillo kampüsünü genişletecek Arizona’daki yeni fabrikalara 20 milyar dolarlık yatırımı da kritik bir zamanda gerçekleştirilmiş durumda. Küresel yarı iletken kıtlığı yaşanırken Intel’in tesislerinin gelişi, şirketlerin yeni video oyun konsollarından yeni kamyonetlere kadar her şey için gerekli olan yongaları tedarik etmeleri için yeni yollar açmış olacak. Ayrıca Gelsinger ABD, Avrupa ve dünyanın başka yerlerinde ek genişleme duyurularını da vadediyor. Ek olarak Intel, IBM ile yeni nesil mantık ve paketleme teknolojileri oluşturmaya odaklanan yeni bir Ar-Ge iş birliğini de duyurdu ancak bu konuda henüz detaylar paylaşılmıyor.

Şirket, yeni Intel On etkinlik serisinin bir parçası olarak San Francisco’da Ekim ayında yapılması planlanan yeni bir Intel İnovasyon etkinliğiyle Intel Geliştirici Forumu konferansı için ruhani bir halef getirmeyi planladıklarını da duyurdu.