Anasayfa Haber Samsung Galaxy Book Pro ve Pro 360 Önümüzdeki Ay Gelebilir

Samsung Galaxy Book Pro ve Pro 360 Önümüzdeki Ay Gelebilir

Samsung Galaxy Book Pro ve Pro 360 çok yakında tanıtılabilir.

Geçen hafta sızdırılan bir yol haritası, Samsung’un önümüzdeki birkaç ay içinde planlanan ürün sunumunu ortaya çıkardı. Ana odak noktamız yılın üçüncü çeyreği için planlanan Galaxy S21 FE üzerindeyken, önümüzdeki ay PC Unpacked etkinliği de gerçekleşebilir.

Orijinal yol haritasını paylaşan Evan Blass, önümüzdeki ay iki yeni ürün tanıtılacağını duyurdu; Galaxy Book Pro ve Galaxy Book Pro 360.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Adlandırmadan da belli olduğu gibi iki model arasındaki fark çok basit. Galaxy Book Pro, basit bir dizüstü bilgisayar ve Galaxy Book Ion’un devamı niteliğinde. Galaxy Pro 360 ise 360 derecelik bir menteşe ile geliyor ve ters dönerek Windows tabanlı bir tablete dönüşüyor. Tasarım olarak ise Galaxy Book Flex’e benziyor.

Tanıtılacak olan modeller sırasıyla 13 ve 15 inç boyutlarında. 11. nesil Intel işlemcilerle gelen cihazlar gömülü grafik birimi ya da Nvidia’nın MX450 GPU içerecek.

WalkingCat, Evan Blass’ın aksine üçüncü bir modelden de bahsediyor. Söz konusu model olan Samsung Galaxy Book Go, sızıntıya göre Qualcomm’un 8CX ve 7C işlemcileriyle geliyor.

Üst düzey model 8CX işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB UFS SSD depolama alanı sunarken, uygun fiyatlı modelin ise 7C işlemci, 4GB RAM ve 128 GB UFS SSD depolama alanı sunması bekleniyor.

WalkingCat ayrıca Galaxy Book Pro ve Go’nun Mayıs ayında çıkacağını belirtmiş. Bu tarihin Blass’ın paylaştığı yol haritasına göre biraz daha gecikmeli olduğunu belirtmek gerek.

Son olarak, Samsung’un bu Windows makinelerine eşlik edecek herhangi bir Chrome OS tabanlı cihaz tanıtıp tanıtmayacağı görmemiz için bir süre daha beklememiz gerektiğini belirtelim.