Anasayfa Haber Samsung, Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G’yi Duyurdu

Samsung, Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G’yi Duyurdu

Samsung, yeni dizüstü bilgisayarları Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G’yi tanıttı.

Samsung, Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G’yi bugün resmen tanıttı. Yeni modeller, Qualcomm Snapdragon SoC’ler ile birlikte geliyor. Bilgisayarların yazılımı ise Microsoft Windows 10. Yeni dizüstü bilgisayarlar, 180 derecelik katlanabilir menteşe ile tasarlanmış. Ayrıca Samsung, Dolby Atmos desteği ve önceden yüklenmiş Microsoft Telefonunuz uygulaması dahil olmak üzere, iki dizüstü bilgisayara da yeni özellikleri ekliyor. Güney Koreli şirketin yeni dizüstü bilgisayarları, popüler Chromebook’larla rekabet edecek şekilde tasarlanmış ve şirket, uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim gereksinimlerini karşılamak için dizüstü bilgisayarlara yönelen kullanıcıları hedef belirlemiş.

Samsung Shop İçin Tıklayınız

Samsung Galaxy Book Go, yalnızca Wi-Fi varyantı için 349 $’lık fiyat etiketine sahip. Bunun yanı sıra dizüstü bilgisayarın, henüz resmi bir fiyat etiketi almayan bir LTE versiyonu da bulunuyor. Galaxy Book Go 5G’nin fiyatlandırması ise henüz açıklanmadı. Şirket ayrıca, kendi web sitesinden yaptığı açıklamada, iki dizüstü bilgisayarın da gümüş bir kaplama ile piyasaya çıkacağını belirtmiş.

Galaxy Book Go ve Galaxy Book Go 5G, askeri sınıf MIL-STD-810G testlerini geçtiği iddia edilen bir yapı ile piyasaya sürülecek. Dizüstü bilgisayarlar, belirttiğimiz üzere 180 derecelik bir menteşeye sahip olacak ve ince çerçeveler ile gelecek. Cihazlar Microsoft Telefonunuz uygulaması ile birlikte geleceğinden, kullanıcıların akıllı telefonlarını, dizüstü bilgisayarları ile senkronize etmelerine de izin verecek. Şirket ayrıca, Samsung TV Plus hizmetini de dizüstü bilgisayarlara entegre ediyor.

Galaxy Book Go, Windows 10 Home ile çalışıyor ve 14 inç Full HD TFT ekrana sahip. Dizüstü bilgisayar, bir Adreno GPU bulunduran ve 4/8 GB LPDDR4x RAM seçeneklerini taşıyan sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 7c Gen 2 çipset ile destekleniyor. Galaxy Book Go ayrıca, 64 GB ve 128 GB eUFS depolama seçeneklerine de sahip. Dizüstü bilgisayardaki bağlantı seçenekleri arasında LTE, Wi-Fi 5 802.11ac, Bluetooth 5.1, iki USB Type-C bağlantı noktası, bir USB 2.0 bağlantı noktası ve bir 3,5 mm kulaklık çıkışı bulunuyor. Dizüstü bilgisayarda ayrıca microSD kart desteği de bulunmakta. Bilgisayarın LTE varyantı ise bir Nano SIM kart yuvası ile birlikte geliyor. Bunların yanı sıra Galaxy Book Go, 720p HD web kamerasına ve dijital mikrofona da sahip.

Son olarak, Galaxy Book Go 5G’nin henüz ayrıntılı özelliklerinin paylaşılmadığını belirtelim. Şimdilik Galaxy Book Go 5G ile ilgili tek bildiğimiz, bilgisayarın Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 5G ile geleceği ve Wi-Fi 6 destekleyeceği. Bununla birlikte, iki dizüstü bilgisayarın da önümüzdeki günlerde piyasaya sürüleceğini de belirtelim.