Anasayfa Haber Wear OS Tabanlı Casio G-SHOCK Akıllı Saat Duyuruldu

Wear OS Tabanlı Casio G-SHOCK Akıllı Saat Duyuruldu

Casio G-SHOCK Akıllı Saat

Casio G-SHOCK akıllı saat, markanın Wear OS kullanan ilk ürünü olarak karşımıza çıkıyor.

Casio, Google Wear OS işletim sistemini kullanan ilk akıllı saat modelini duyurdu. Casio G-SHOCK G-SQUAD PRO GSW-H1000 akıllı saat kullanıcıların oldukça hoşuna gidecek özelliklere sahip.

G-SQUAD PRO GSW-H1000 Özellikleri

Öncelikle HSW-H1000, G-SHOCK serisinin tescilli şok dayanıklılığı özelliği ile geliyor. Ek olarak, 200 metreye kadar su dayanıklılığı, Wear OS ile sunulan akıllı özellikler ve ürüne özel bazı eşsiz özellikler dikkat çekiyor.

Akıllı saatin çift katmanlı ekranı TicWatch Pro 3 ile oldukça benzer. Temel bilgiler için hem her zaman açık LCD hem de haritalar ve diğer gelişmiş özellikler için tam renkli ekran sunuluyor. Renkli ekran 360x 360 çözünürlüğe sahipken her çift katmanlı ekran 1.2 inç çapında.

Saati gerektiğinde renkli ekranı ve hareketsizken monokrom ekranı kullanan normal modda kullanabileceğiniz gibi yalnızca monokrom ekranı kullanmak ve pil ömrünü uzatmak için de Çoklu Saat moduna geçebiliyorsunuz. Normal modda pil ömrü yaklaşık 1.5 günken Çoklu Saat modunda ise yaklaşık bir ay süre vadediliyor.

GSW-H1000, 15 aktivite ve 24 iç mekan antrenman modu desteği ile Casio’nun şirket içi fitness uygulamasına da sahip. Casio, 24 önceden yüklenmiş modun üstüne 8 başka mod da eklenebileceğini belirtiyor.

Kalp atış hızı monitörü GPS, pusula, hava basıncı sensörü vb. dahil olmak üzere fitness takibi için sensörler ürünün diğer özellikleri arasında. Ayrıca G-SHOCK MOVE akıllı telefon uygulamasını kullanarak kendinizi bisiklet sürerken kaydetmek ve hızınız gibi sensör verilerini videonun üstüne yerleştirmek de mümkün.

Casio, saat için fiyat veya çıkış tarihi bilgileri ise henüz açıklamış değil. Renk seçenekleri arasında ise mavi desenli siyah GSW-H1000-1, gümüş düğmeli siyah GSW-H1000-1A ve kırmızı/siyah GSW-H1000-1A4 bulunuyor.

Karar vermeden önce “Hangi akıllı saat modelini almalı” makalemizi de okumanızı öneririz.