Anasayfa Haber Starlink İnternet Fiyatı Beta Sonrasında Değişmeyecek

Starlink İnternet Fiyatı Beta Sonrasında Değişmeyecek

starlink

SpaceX’in Başkanı Gwynne Shotwell, Starlink uydu internet fiyatını beta aşamasından sonra da sabit tutacaklarını söyledi.

SpaceX Başkanı Gwynne Shotwell, geçtiğimiz Salı günü katılmış olduğu panel sırasında Starlink internet fiyatı ile ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulundu. SpaceX’in uydu internet hizmetinin fiyatının artıp artmayacağı hakkında gelen soruları yanıtlayan SpaceX Başkanı, Starlink uydu internetinin fiyatının sabit tutulacağını müjdeledi. Panel sırasında Starlink internetinin yakın zaman içerisinde ABD ve Kanada sınırları dışına da açılacağını söyleyen Shotwell, ayrıca kullanıcılara kademeli fiyat listesi sunmayacaklarının da altını özellikle çiziyor.

Starlink ön siparişleri bildiğiniz üzere 99 dolara mal oluyor. Ancak, hizmet için 499 dolar tutarında bir donanım paketi de gerekmekte. Halihazırda beta olarak test edilen internet hizmetinin ise fiyatının betadan sonra sabit kalıp kalmayacağı oldukça merak ediliyordu. Ancak katılmış olduğu panel sırasında önemli açıklamalarda bulunan şirketin başkanı, hem fiyatın sabit tutulacağını hem de kullanıcılara kademeli fiyatlandırma sunmayacaklarını belirtti.

Bildiğiniz gibi günümüzdeki birçok internet sağlayıcısı katmanlı fiyatlandırma modelini benimsiyor. Böylece kullanıcılara farklı yeteneklere sahip planlar sunan firmalar, verilen ücrete göre de kullanıcılara daha hızlı ve kaliteli bir internet deneyimi vadediyor.

Fakat SpaceX tamamen farklı bir yaklaşım ile karşımıza çıkmayı hazırlanıyor. Bu kısımdaysa bahsi geçen internet hizmetini tek bir fiyattan kullanıcılara sunacağına dikkat çeken firma, ayrıca herkese aynı kalitede internet deneyimi de sunmayı hedefliyor.

Şimdilik, söz konusu internet hizmetinin ne zaman beta testinden çıkacağı bilinmiyor. Ancak, şirketin başkanı halen Starlink uydu interneti için yapılması gereken birçok işin olduğunu söylüyor. Bu da Starlink hizmeti için biraz daha bekleyeceğimiz anlamına gelebilir.

Starlink İnternet Hızı Nasıl?

Hatırlarsanız, geçtiğimiz aylarda yayınlanan test sonuçlarıyla beraber Starlink uydu interneti ile 77 ila 130 Mbps arasında değişen hızlara ulaşıldığı ve servisinin gecikme süresinin ise 30 ms ila 40 ms arasında olduğu gözler önüne serilmişti.

Yayınlanan bu test sonuçlarının ardından şirketin CEO’su Elon Musk ise internet hızının 300 Mb/s‘ye çıkacağını ve gecikme süresinin de 20 ms seviyesine kadar düşeceğini müjdelemişti.