Anasayfa Haber Volvo, Otonom Araçlarında NVIDIA Çiplerini Kullanacak

Volvo, Otonom Araçlarında NVIDIA Çiplerini Kullanacak

nvidia volvo otonom araç

Volvo, önümüzdeki yıldan itibaren otonom sürüş işlevleri için Nvidia çiplerini kullanacak.

Volvo, pazartesi günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki yıldan itibaren gelecekteki araçlarda otonom sürüş işlevlerini kullanabilmek için Nivida’nın yeni nesil yüksek güçlü çiplerini kullanacağını söyledi. Volvo, dijital işlem gücünü beygir gücünün önüne koyan yeni ve köklü otomobil üreticilerinin arasında yer alıyor ve bu alanda Tesla ile yarışıyor. Oyun ve veri işleme merkezleri için yüksek güçlü yongaların üreticisi olan Nvidia da otomobil üreticileri arasındaki bu bilgi işlem gücü yarışından yararlanıyor. Şirketin İcra Kurulu Başkanı Jensen Huang, pazartesi günü yatırımcılara yaptığı açıklamada, Nvidia’nın önümüzdeki altı yıl içinde Nvidia DRIVE otomotiv sistemlerinin satışından 8 milyar dolarlık gelir elde edebileceğini tahmin ettiklerini söylüyor.

Dünyanın en değerli otomobillerinin üreticisi olan Tesla, otomobillerini ve SUV’larını otomatik sürüş gibi karmaşık görevleri yönetebilen güçlü ve pahalı yerleşik bilgisayarlarla donatarak, yazılım odaklı özelliklerde ve işlevsel yeteneklerde liderliği ele geçirmişti. Volvo, bu anlaşma ile rekabette iddialı konumda olmayı sürdürmeyi hedefliyor. Öte yandan Nvidia için Volvo anlaşması, elektrikli araçların başlangıcı olan Faraday Future ile benzer bir anlaşma olarak nitelendiriliyor ve anlaşmayla birlikte şirketin otomotiv işi için yeniden büyümesi anlamına geliyor. Nvidia’nın üst düzey otomotiv direktörü Danny Shapiro, şirketin pazartesi günü GTC 21 konferansı öncesinde gazetecilere verdiği demeçte, Nvidia’nın otomotiv sipariş hattının milyarlarca dolara ulaştığını belirtmişti.

volvo xc90 elektrikli suv

Çinli Geely Holding’in sahibi olduğu Volvo Cars, önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak olan yeni nesil XC90 Sports yazılımından başlayarak, Volvo araçlarında kullanılan mevcut Nvidia yongalarından çok daha fazla işlem gücüne sahip Nvidia’nın yeni Drive Orin sistemini kullanacağını belirtiyor. Şirket ayrıca yeni Nvidia Orin sistemleriyle donatılmış araçların, yazılım güncelleme yoluyla etkinleştirilecek “Otoyol Pilotu” özelliği gibi otonom sürüş özellikleri için hazır olacağını söylüyor.

Nvidia, tüm bunların haricinde, bir veri merkezinde bulunan bilgi işlem gücünü araçlara getirecek olan “Atlan” adlı bir yonga üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu çipin 2025 yılına kadar kullanıma hazır olmasını beklediğimizi belirtelim.