Anasayfa Haber Metahuman Creator Erken Erişim Süreci Başladı

Metahuman Creator Erken Erişim Süreci Başladı

Metahuman Creator Erken Erişim

Epic Games, gerçekçi insan modelleri oluşturulmasını sağlayan Metahuman Creator aracını erken erişime açtı.

Epic Games tarafından ilk olarak Şubat ayında duyurulan Metahuman Creator adlı bulut tabanlı Unreal Engine aracı için erken erişim süreci başlamış durumda. Bu araç sayesinde grafik tasarımların oyular veya filmler için kolayca silikon grafik 3B insan modellerini oluşturmasına olanak sağlanıyor.

Gerçekçilik anlamında oldukça başarılı sonuçlar ortaya koyan Metahuman Creator’a erken erişim talebi için Epic’in erişim portalından kayıt yaptırmak gerekiyor. Epic, uygulamaya ilginin yüksek olması ve uygulamanın bulut tabanlı yapısı nedeniyle, kullanıcıları dikkatli bir şekilde erken erişime ekleyecek. Bu arada bekleme süresinin birkaç günü bulabileceği paylaşılıyor. Şirket, aracının kullanımının oldukça çok kolay olduğunun altını çiziyor ve kullanım kılavuzunu açmanıza bile gerek kalmayabilir diyor. Unreal ekibi, aracı çalışırken gösteren yeni bir video yayınladı da yayınladı. Aşağıdan izleyebileceğiniz videoda aracın kullanımı gerçekten de kolay görünüyor

Bir avatar oluşturduğunuzda, hiçbir ek programlama olmadan onu gerçek zamanlı olarak canlandırabileceksiniz. Metahuman’lar varsayılan yüz ve vücut animasyon donanımlarına da sahip. Hazır animasyonların ötesine geçmek isteyenler içinse, yüz hareketlerinizi yakalayan ve bunları Unreal karakterinize çeviren iOS için Live Link Face uygulamasını da kullanmanızı öneriyor.

Epic Games Store’un bu hafta 3 oyunu ücretsiz dağıttığını da hatırlatalım.