Anasayfa Makale PCMark 10 ile Laptop Pil Testi

PCMark 10 ile Laptop Pil Testi

Lenovo T520 Pil Ömrü Uzatma
Lenovo T520 Pil Ömrü Uzatma

PCMark 10, laptop pil ömrünü test etmek için farklı araçlarla geliyor.

PCMark 10, modern ofis senaryoları için en iyi benchmark yazılımalarından biri. Yazılım, bilgisayar performansını gerçek dünya uygulamalarına ve günlük etkinliklere dayalı testlerle ölçüyor. Bu sayede ister yüksek hacimlerde bilgisayar satın alan bir kuruluş olun, isterseniz de bir sonraki dizüstü bilgisayarınıza karar vermeye çalışan bir kullanıcı, PCMark 10 testleri ile daha doğru satın alma kararları verebilirsiniz.

Sürekli güncellenen ve Technopat olarak bizim de hata bildirimi yaparak geliştirilmesine katkıda bulunduğumuz yazılım, Professional Edition sürümüne iki yeni kıyaslama testi daha eklemişti. İlki, aşağıda detaylarını okuyabileceğiniz, merakla beklenen pil ömrü testi. İkincisi ise burada okuyabileceğiniz Microsoft Office uygulamalarına dayalı yeni bir karşılaştırmadır.

Laptop Pil Testine Yeni Bir Yaklaşım

Pil ömrü, dizüstü bilgisayar seçerken en önemli faktörlerden biri. Ancak pil ömrünü ölçmek ve karşılaştırmak zor çünkü bu, cihazı nasıl kullandığınıza bağlı.

PCMark 10 da bu bağlamda pil ömrü kıyaslamasına yeni bir yaklaşım getiriyor: PCMark 10 Battery Profile. Tek bir numara üretmek yerine, PCMark 10 Pil Ömrü Profili beş yaygın senaryoda geniş bir pil ömrü görünümü sağlıyor: modern ofis, uygulamalar, video, oyun ve boşta kalma süresi.

PCMark 10 ile Laptop Pil Testi

Pil Ömrü Senaryoları

  • Modern Ofis senaryosu yazma, web’de gezinme ve video konferans gibi tipik iş etkinlikleri için pil ömrünü ölçer.
  • Uygulamalar senaryosu, Microsoft Office uygulamalarını kullanan iş görevleri için pil ömrünü ölçer.
  • Video senaryosu, pil bitene kadar sürekli olarak bir videoyu tam ekran modunda oynatarak pil ömrünü ölçer.
  • Oyun senaryosu, pil ömrünün en alt sınırını gösteren sabit, ağır bir iş yüküdür.
  • Boşta senaryosu, pil ömrü profilinin üst sınırını bulmak için görevler arasındaki etkin olmayan süre boyunca pil ömrünü ölçer.

Pil ömrü profillerini karşılaştırmak, size bir cihazın göreceli güçlü yönlerini daha iyi anlamanızı sağlayacak ve ihtiyaçlarınızı en iyi karşılayan modelleri bulmanıza yardımcı olacaktır.

Uyumluluk

Modern Ofis, Video, Oyun ve Boşta kalma senaryoları Windows 7 SP1 64 bit veya sonraki sürümlerle uyumlu. PCMark 10 Uygulamalar senaryosunu çalıştırmak için, test edilen bilgisayarda Windows 10 ve Microsoft Office’in yüklü olması gerekiyor. Uygulamalar senaryosu Microsoft Office 2013, Microsoft Office 2016, Microsoft Office 2019 ve Microsoft Office 365 ile uyumlu.

Uygulamalar, Video ve Boşta senaryoları, ARM işlemci ile çalışan Windows 10 temelli Sürekli Bağlı bilgisayarlarla da uyumludur ve bu cihazlarda alınan skorlar, geleneksel x86 tabanlı cihazlardan alınanlarla karşılaştırılabilir.

Lisans Sahiplerine Ücretsiz

PCMark 10 Pil Ömrü testleri, PCMark 10 Professional Edition için geçerli bir yıllık lisansa sahip müşteriler için ücretsiz bir güncelleme olarak sunuluyor.

Yeni müşteriler için ise PCMark 10 Professional Edition, tek bir lisans için yıllık 1495 USD’den başlıyor.