Anasayfa Haber Google, Evden Çalışma Yöntemiyle 1 Milyar Dolardan Fazla Tasarruf Sağladı

Google, Evden Çalışma Yöntemiyle 1 Milyar Dolardan Fazla Tasarruf Sağladı

Google Reklamlar

Pandeminin oluşturduğu yeni şartlar, Google’ın büyük miktarda tasarruf etmesini sağladı.

Dünyanın birçok yerinde COVID-19 kısıtlamalarının hafiflemesiyle, daha fazla insan çevrimiçi seyahat ve otel rezervasyonu yapmaya başladı. Bu durum Google’a reklamcılık gelirleri açısından olumlu bir geri dönüş sağlıyor. Bununla birlikte, Google’ın çalışanları artık evden çalışıyor ve bu da büyük bir tasarrufa yol açıyor.

Yılın ilk çeyreğinde Google’ın sahibi Alphabet’in gelirleri, bir önceki yıla göre 268 milyon dolar artış gösteriyor. Bu durumda COVID-19’un etkisinin çok olduğunu söylemek mümkün. Gelir artışını yıllık bazda düşündüğümüzde ise Google’ın gelirleri 1 milyar doların üzerine çıkıyor. Nitekim Alphabet, bu yılın başlarında yayınladığı yıllık raporunda, şirketin harcamalarının azalması, kampanyaları duraklatması veya yeniden planlaması ve bazı etkinlikleri yalnızca dijital formlara dönüştürmesi nedeniyle, 2020 yılında reklam ve promosyon harcamalarının 1.4 milyar dolar düştüğünü açıkladı. Ayrıca salgın döneminde, seyahat ve eğlence giderleri de 371 milyon dolarlık bir düşüş yaşadı.

Google

Ortaya çıkan bu tasarruflar, binlerce işçinin daha işe alınmasından kaynaklanan maliyetlerin çoğunu karşılıyor. Bunun yanında salgın dönemi, şirketin gelirini yüzde 34 artırmasına rağmen, şirketin pazarlama ve yönetim maliyetlerinin ilk çeyrekte sabit kalmasına da olanak tanıdı. Google, Silikon Vadisi çalışma kültürünün çoğunu etkileyen masaj masaları, yemekli toplantılar ve kurumsal inziva yerleri gibi imkanları çalışanlarına sunmasıyla ünlü. Bu nedenle uzaktan çalışma dönemi, bu tarz giderlerin ortadan kalkmasına ve büyük bir tasarruf yaşanmasına olanak sağlıyor. Google’ın çalışanları, Mart 2020’den bu yana uzaktan çalışma yöntemiyle işlerine devam ediyor.

Son olarak, Google’ın bu yılın sonlarında uzaktan çalışma dönemini bitirip ofislere geri dönmeyi planladığını belirtelim. Ancak bunu yaparken de karma bir model planlanacak ve personel aralıkları eskisine göre çok daha az yoğunlaştırılacak.