Anasayfa Haber Yeni PlayStation 5 Modeli 2022’de Piyasaya Sürülebilir

Yeni PlayStation 5 Modeli 2022’de Piyasaya Sürülebilir

yeni PlayStation 5 modeli

Sony, sektörün önde gelen analistlerine göre 2022 yılında yeni PlayStation 5 modeli ile karşımıza çıkabilir.

Satışa sunulduğu günden bu yana dünya çapında 7.8 milyon adetten fazla satışa imza atan PlayStation 5, Sony’nin elindeki en büyük kozlardan biri. İlk yıl satışlarıyla PlayStation 4’ün rekorunu egale eden konsol oldukça başarılı çıkışıyla da adından söz ettiriyor. Her ne kadar PS5 başarılı satışlarıyla ön plana çıkıyor olsa da, Sony de ne yazık ki son döneme damgasını vuran mikroçip kıtlığından dolayı kullanıcılardan gelen yoğun talepleri karşılayamıyor. Hal böyle olunca üretilen PlayStation 5 sayısı da sınırlı oluyor. Fakat tüm bu sorunlara karşı Sony’nin yeni PlayStation 5 modeli üzerinde çalıştığı iddia ediliyor.

Kantan Games CEO’su Dr. Serkan Toto’nun Sony’e yakın kaynaklara dayandırarak servis ettiği bilgilere göre, teknoloji devinin yeni PlayStation 5 modeli üzerinde çalıştığını ve bu modelin 2022’nin ikinci veya üçüncü çeyreğinde seri üretimine başlanabileceğini görmekteyiz.

Hatırlayacağınız üzere daha önceden Sony’nin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde PlayStation 5 Slim modeli ile kullanıcıların karşısına çıkabileceği söylenmişti. Ancak, bugün paylaşılan raporlarda yapılacak olan bu değişikliğin tasarımdan ziyade donanım tarafında olacağını gözlemlemekteyiz.

yeni PlayStation 5 modeli

Donanım tarafında yapılacak olan değişiklik ise CPU kısmında karşımıza çıkıyor. Bildiğiniz üzere PS5 modellerine güç veren 5 nm CPU’ların üretimi oldukça maliyetli. Bu yüzden Sony’nin yeni PS5 modelinde AMD’nin yeni ”yarı özelleştirilmiş” 6 nm CPU’suna yer vereceği konuşuluyor. Bunun dışında cihazın tasarımında veya diğer bileşenlerinde herhangi bir değişikliğin olması beklenmiyor.

Hatırlarsanız Sony’nin CFO’su Hiroki Totoki, şirketin potansiyel olarak donanım tasarımlarını değiştirme veya ikincil tedarikçiler geliştirme gibi küresel donanım bileşenlerinin eksikliğiyle başa çıkmasına yardımcı olacak çeşitli çözümler aradığını söylemişti.

Hiroki Totoki’nin açıklamalarını göz önünde bulunduracak olursak, Sony’nin yeni PS5 modelinde böyle bir değişikliğe imza atması muhtemel. Ancak CPU tarafında yapılacak olan böyle bir değişikliğin Sony adına bazı olumsuz sonuçları da beraberinde getirebileceğini söyleyebiliriz.