Anasayfa Haber Apple, 2023 Yılında Kendi 5G Modem Çiplerine Geçebilir

Apple, 2023 Yılında Kendi 5G Modem Çiplerine Geçebilir

Apple 5G modem

Apple, Qualcomm’u bırakarak iPhone modellerinde kendi 5G modem çiplerini kullanmak istiyor.

Apple’ın iPhone 13 serisinde Qualcomm Snapdragon X60 5G modemleri kullanacağı ancak 2023 yılında kendi üretimi 5G modem çiplere geçeceği söyleniyor. İddianın sahibi ise isabetli tahminleri ile tanınan TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo.

Kuo, Apple’ın 2023 iPhone ailesi için kendi bünyesindeki 5G modemlerini kullanmaya başlamasının beklendiğini söylerken Apple yöneticisi Johny Srouji ise şirketin geçen yıl modemi üzerinde geliştirme çalışmalarına başladığını ve görünüşe göre planın Qualcomm’u gelecekte değiştirmek olduğunu kaydetti.

Diğer taraftan, Apple ile Qualcomm arasında uzun yılları kapsayan bir anlaşma mevcut. Bu anlamda Apple, üçüncü taraf 5G modemlerini birkaç yıl kullanacağını belirttiğinden geçiş süreci çok da basit olmayabilir. Bir belgeye göre, 1 Haziran 2022 ile 31 Mayıs 2024 arasında piyasaya sürülen bazı Apple ürünleri Snapdragon X65 veya Snapdragon X70 modemleri kullanacak. Yani Kuo’nun tahmininin doğru çıktığını varsaydığımızda Apple’ın Qualcomm’dan tamamen kurtulacak gibi görünmediğini söyleyebiliriz. Apple’ın şirket içi 5G modemleri, Qualcomm’un modellerine kıyasla daha iyi kablosuz hızlar, daha düşük gecikme süresi ve gelişmiş verimlilik sağlayabilir. Tabii ki bunlar şu an için tamamen tahmin.

Kuo ayrıca, 2023 iPhone’ların ekran içi Face ID ve periskop lens ile geleceğini tahmin ediyor. Analiste göre, 2023 aynı zamanda Apple’ın ilk katlanabilir iPhone’unu piyasaya sürdüğü yıl olabilir.