Anasayfa Haber Google Chrome, Pazar Payında Düşüş Yaşamayan Tek İnternet Tarayıcısı Oldu

Google Chrome, Pazar Payında Düşüş Yaşamayan Tek İnternet Tarayıcısı Oldu

Google Chrome

StatCounter tarafından yayınlanan verilere göre, Nisan ayı içerisinde kullanım oranı düşüş gösteren internet tarayıcıları arasında Google Chrome yer almadı.

Google Chrome, Web’de gezinmek için herkesin faydalandığı farklı farklı tarayıcılar olsa da bu alanda en çok kullanılan yazılımlardan biri. Arama motoru devinin 2008 yılında piyasaya sürdüğü tarayıcı, gözlemlenemeyecek kadar hızlı gelişti ve çoğu kullanıcının vazgeçilmezlerinden biri oldu. Kısa süre içerisinde başka hiçbir tarayıcının bu kadar üstün bir başarıya sahip olamadığını da göz önüne alırsak, Chrome günümüz için dahi herkese hitap etmeyi başarabiliyor. Zira ünlü analiz şirketi StatCounter tarafından paylaşılan 2021 yılı Nisan ayı pazar verileri, Google Chrome’un kullanım oranı açısından düşüş yaşamayan tek internet tarayıcısı olduğunu gösteriyor.

Günümüzde Google Chrome ile rekabet edebilen internet tarayıcısının Microsoft Edge olduğu biliniyor. 2002 yılındaki şaşalı günlerini çoktan geride bırakan Mozilla Firefox ise aktif bir kullanıcı kitlesine sahip olsa da, Google Chrome ile yarışabilecek düzeyde değil. Özellikle Microsoft Edge’in Chromium alt yapısını benimsemesiyle birlikte Google Chrome ile arasındaki yarışın kıyasıya devam edeceği aşikar. Ancak son raporlara göre; Microsoft Edge, Mozilla Firefox ve diğer tarayıcılar pazar payında düşüş yaşarken, Google Chrome’un pazar payında herhangi bir kaybı olmadığını görüyoruz.

Google Chrome

StatCounter, her geçtiğimiz ayın pazar payı verilerini yayınlamasıyla öne çıkan bir analiz kuruluşu olarak biliniyor. Şirketin internet tarayıcıları pazar payı dağılımı hakkında yayınladığı son raporda, Google Chrome’un pazar payında %67.55 ile düşüş göstermeyen tek tarayıcı olduğu belirtildi. Chrome ayrıca her zaman ki gibi internet tarayıcıları arasında kullanım sayısı bakımından lider konumda. Sıralamada Google Chrome’un peşinden gelen Safari‘nin ise Mart’taki yüzde 10.11’lik pazar payı, Nisan ayı içerisinde yüzde 9.85’e kadar düştü. Diğer yazılımların paylarına da göz atarsak; Microsoft Edge, Mart’ta yüzde 8.03 iken bu oran Nisan’da yüzde 7.96‘ya, Firefox ise Mart’ta yüzde 7.95’ten Nisan’da yüzde 7.78′e düştü.

macOS’a özel olarak geliştirilen Safari, en çok kullanılan ikinci tarayıcı olmaya devam ediyor ve ardından en çok kullanılan üçüncü tarayıcı olarak Microsoft Edge geliyor. Bu veriler, Google Chrome’un kullanıcılar tarafından ne kadar benimsendiğini temsil etmekle birlikte, sadelik ve deneyim faktörünü önemsemenin de sonuçlarını gösteriyor. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.