Anasayfa Haber Xiaomi Dönebilen Ekran Altı Kamera Patentledi

Xiaomi Dönebilen Ekran Altı Kamera Patentledi

Xiaomi Dönebilen Ekran Altı Kamera

Xiaomi, dönebilen ekran altı kamera teknolojisi ile kameranın hem selfie hem de arka kamera görevini üstlenmesini sağlıyor.

Xiaomi, 2019 yılında ekran altı kamera teknolojisi üzerinde çalışmaya başladı ve geçtiğimiz yıl da şirket üçüncü nesil tasarımını gösterdi. Hatta bu üçüncü nesil tasarımın bu yıl bir Mi akıllı telefonda görücüye çıkacağı söyleniyor. Ek olarak, Xiaomi dördüncü nesil ekran altı kamerası için yepyeni bir tasarım patenti de almış durumda ve bunun dönebilen ekran altı kamera olduğu paylaşılıyor.

LetsGoDigital tarafından keşfedilen patent, yeni dönebilen kamera tasarımının hem bir selfie kamerası hem de bir arka kamera olarak işlev görebilmesi için kameranın dönmesine izin vereceğini söylüyor. Böyle bir mekanizmanın çalışması için de manyetik bir döner modül konuşlandırılacak. Bu sayede ön ve arka için ayrı kameralara ihtiyaç duyulmayacağı için yeni tasarımın cihazda kesinlikle yer kazanmaya yardımcı olacağı da bilgiler arasında. Bunun şu an için sadece bir prototip olduğunu da aklımızın bir köşesinde tutmamız gerekiyor.

Geçtiğimiz yılın Aralık ayında ZTE Axon 20 5G ekran altı kameralı ilk resmi akıllı telefon olarak karşımıza çıkmıştı. Bunun ilk sefer için iyi bir çaba olsa da hala çözülmesi gereken çok sayıda sorun olduğu biliniyor.

Diğer taraftan, Samsung’un da ekran altı selfie kamerasına sahip Galaxy Z Fold 3 modelini önümüzdeki ay piyasaya sürmesi bekleniyor.