Anasayfa Haber TSMC 4nm Yarı İletken Üretimine Planlanandan Önce Başlayacak

TSMC 4nm Yarı İletken Üretimine Planlanandan Önce Başlayacak

TSMC, 4nm yarı iletken üretimine planlanandan önce başlayacağını açıkladı.

Dünyanın önde gelen çip üreticilerinden biri olan TSMC, teknoloji sempozyumu sırasında 4nm üretim teknolojisi için deneme üretimine 2021’in üçüncü çeyreğinde başlamayı planladığını söyledi.

Ayrıca 3 nanometre üretim teknolojisi için de bazı açıklamalarda bulunan firma, 3nm yongalarında planlandığı gibi 2022’nin ikinci yarısında seri üretime geçeceğini müjdeledi. Bildiğiniz gibi çip üreticisi geçtiğimiz yıl 3nm üretim teknolojisini detaylandırmıştı. Söz konusu üretim teknolojisini 2022 yılında cihazlarda görebileceğimizi ifade eden şirket, ayrıca 3nm teknolojisinin 5nm’ye kıyasla yüzde 30 daha az güç tüketeceğini ve yüzde 10 ila yüzde 15‘lik bir performans iyileştirmesine de ev sahipliği yapacağını belirtmişti.

TSMC, otomobil modellerinde artan bilgi işlem gücü talebini karşılamak amacıyla, 5nm ailesinin en yeni üyesi olan N5A üretim sürecini de başlattığını duyurdu. Hatırlarsanız, Tayvanlı üretici N5A çipler sayesinde günümüzdeki süper bilgisayarlarda yer alan teknolojinin aynısını akıllı araçlara getireceğini söylemişti.

Ayrıca şirketin CEO’su CC Wei, etkinlikte esnasında 12 milyar dolar yatırımla Phoenix Arizona’da çip fabrikasının inşaatına başladıklarını da duyurdu. 2024 yılına kadar inşaatının tamamlanması planlanan fabrikanın ayda 20.000 adet 5nm yarı iletken plaka üretmesi ve yaklaşık 1.600 kişiye yüksek teknolojili iş fırsatı yaratması bekleniyor.

Hatırlayacağınız üzere Reuters’da daha önceden TSMC’nin 10 ila 15 yıllık bir süre içerisinde Arizona’da altı yeni fabrika inşa etmeyi planladığını bildirmişti.