Anasayfa Haber Microsoft, Xbox Game Pass Servisini Akıllı TV’lere Getirmeyi Planlıyor

Microsoft, Xbox Game Pass Servisini Akıllı TV’lere Getirmeyi Planlıyor

Xbox Game Pass TV

Microsoft, Xbox Game Pass servisini daha çok kullanıcıya ulaştırmak adına yeni üyelik seçenekleri üzerinde çalışıyor. Şirket ayrıca Game Pass servisini akıllı TV’lere getirmek için de çalışmalar yürütüyor.

E3 2021’den önce katıldıkları açık oturumda geleceğe yönelik bazı planlarını açıklayan Xbox başkanı Phil Spencer ve Microsoft CEO’su Satya Nadella, bulut oyun deneyimi ve abonelik stratejileriyle ilgili önemli duyurulara bulundu. İlk olarak Xbox Game Pass stratejileriyle hakkında açıklamalarda bulunan şirket, servisin yakında akıllı televizyonlardan da erişebileceğini ifade etti. Bulut oyun yeteneğine sahip olan Game Pass Ultimate üyeliği sayesinde kullanıcılar sadece internete bağlı bir akıllı televizyon ve kontrolcü yardımıyla Xbox oyunlarına erişebilecekler. Ancak, bu servisin ne zaman akıllı TV’lere geleceği bilinmiyor.

Bunun dışında Phil Spencer, Game Pass Ultimate abonelerinin Safari, Edge ve Chrome’u destekleyen tarayıcı tabanlı bulut oyunlara erişebileceklerinin de müjdesini verdi. Bu da Xbox Game Pass Ultimate aboneliğine sahip olan iOS kullanıcılarının da Safari üzerinden servise erişebileceği anlamına geliyor.

Aynı zamanda bulut oyunlarını doğrudan PC’deki Xbox uygulamasına entegre edeceğini de müjdeleyen şirket, Xbox konsollarında indirmeden önce deneyin gibi bulut oyun özelliklerini de yakında kullanıma sunacağını söyledi.

Bu duyurulara ek olarak oturum sırasında video oyun odaklı streaming TV stick‘in de geliştirilme aşamasında olduğunu müjdeleyen firma, geliştirdikleri bu cihazında harici bir monitöre veya akıllı bir TV’ye bağlanabileceğini belirtti.

Microsoft’tan Liz Hamren’ın aktarmış olduğu bilgilere göre de iyi bir internete bağlantısına sahip olan kullanıcılar bu aygıt vasıtasıyla tam anlamıyla Xbox deneyimini yaşayabilecekler. Fakat geliştirilmekte olan bu aygıt için de herhangi bir tarih verilmedi.