Anasayfa Haber PlayStation Store Oyunlara Büyük Zam Yaptı!

PlayStation Store Oyunlara Büyük Zam Yaptı!

PlayStation Store zam

PlayStation Store beklenmedik bir şekilde oyunlara zam yaptı. Yapılan bu zamlar sonrası bazı oyunların fiyatı 1000 TL’ye dayandı.

PlayStation Store zam haberi ile karşınızdayız. Bildiğiniz gibi Sony, özellikle Türkiye’deki uygulamış olduğu fiyat politikası yüzünden ülkemizdeki oyuncular tarafından bir hayli eleştiriliyor. Tüm bu eleştiriler gündemdeyken, bugün de beklenmedik bir şekilde PlayStation Store oyunlara büyük bir zam yaptı.

Zamların ardından PlayStation oyunlarının neredeyse 1000 TL seviyesine kadar dayandığına şahit oluyoruz. Yapılan zamlar sonrasında artan oyun fiyatlarına bakacak olursak Far Cry 5’in Standart sürümünün 789 TL, Gold Edition paketinin de 959 TL seviyesine kadar yükseldiğini görüyoruz. Hatta burada ufak bir kıyaslama yapacak olursak, geçtiğimiz günlerde çıkış tarihi ve fiyatı açıklanan Far Cry 6, ilginç bir şekilde Far Cry 5’ten daha uygun bir fiyattan satılıyor.

Far Cry 5 PlayStation Store zam
Far Cry 5 PlayStation Store zam

Bunun dışında fiyat artışıyla dikkat çeken bir diğer oyunda Battlefield 2042. Geçtiğimiz haftalarda duyurulan yeni Battlefield oyunu hatırlayacağınız üzere, 500 TL‘lik etiket fiyatıyla ön siparişe sunulmuştu. Ancak, yapılan bu zamanlardan sonra oyunun yeni ön sipariş fiyatı 560 TL‘ye yükseldi.

Far Cry 5’te olduğu gibi bir diğer ilginç durumda NBA 2K21 ve NBA 2K20 oyunları arasında yaşanıyor. NBA 2K21 499 TL‘lik bir etiket fiyatıyla satılırken, serinin ikinci oyunu NBA 2K20’nin yeni fiyatı da 789 TL olarak karşımıza çıkıyor. Bunlara ek olarak kısa bir süre önce PlayStation Store’a 399 TL’lik etiket fiyatıyla yeniden giriş yapan Cyberpunk 2077‘nin de fiyatı 479 TL olarak güncellendi.

Tabi PlayStation Store zam ile ilgili resmi bir açıklama yapmadığından dolayı hangi oyunlara ne kadar zam yapıldığı bilemiyoruz. Ancak, mağazaya bir göz gezdirdiğimizde Ghost Of Tsushima‘nın 599 TL‘den, Need for Speed Heat‘in 869 TL‘den ve Naruto to Boruto: Shinobi Striker‘ın da 869 TL‘den listelendiği gözlemliyoruz.