Anasayfa Haber xCloud Güncellemesi, Bazı Oyunlara 120FPS Xbox Series X Akış Desteği Getiriyor

xCloud Güncellemesi, Bazı Oyunlara 120FPS Xbox Series X Akış Desteği Getiriyor

Microsoft, xCloud güncellemesi ile beraber Rainbow Six Siege dahil olmak üzere Xbox Cloud Gaming akış platformundaki bir dizi oyun için Xbox Series X desteği ekledi.

Gelecekte konsolların yerini alması düşünülen bulut oyun sistemleri geliştirilmeye devam ediyor. Microsoft da bu konuda xCloud (Xbox Cloud Gaming) servisi üzerinde bazı geliştirmelerde bulunuyor. Bu doğrultuda son yayınlanan xCloud güncellemesi ile beraber hizmete bazı yeni özellikler kazandıran yazılım devi, sessiz sedasız bir şekilde bazı oyunlara 120FPS Xbox Series X akışı desteğini getirdi. Bu sayede aboneler tarayıcıları veya Android cihazları üzerinden Xbox Series X deneyimi yaşayabilecekler.

Şimdilik, Microsoft cephesinden konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapılmadığından dolayı bu güncellemenin başka hangi yenilikleri beraberinde getirdiği bilinmiyor. Ancak konu üzerine IGN‘e bazı açıklamalarda bulunan bir Microsoft yetkilisi, Xbox Cloud Gaming için sürekli yeni özellikleri test ettiklerini ve daha iyi bir bulut oyun deneyimi oluşturmak için sürekli olarak iyileştirmeler yaptıklarını ifade etti. Ayrıca yetkili, Microsoft Veri Merkezleri üzerinde yaptıkları donanım yükseltmeleri hakkında da yakında paylaşacak çok şeylerinin olduğunun da altını özellikle çizdi.

xCloud güncellemesi bazı oyunlara 120FPS Xbox Series X akış desteğini getiriyor
xCloud güncellemesi – 120FPS Xbox Series X akış desteği

Yeni güncellemeyle birlikte belli başlı oyunlarda gelişmiş grafik seçeneklerini oyunculara sunan şirket, ayrıca Xbox Series X desteği sayesinde de bazı oyunları 120FPS değerinde oynayabilmemize olanak sağlıyor. Bu da daha akıcı ve daha iyi bir oyun deneyimi anlamına geliyor.

Xbox Series X akış desteğine kavuşan oyunlar için bir dikkat çeken başlık da yükleme süreleri. Bu destek sayesinde Rainbow Six Siege ve Dirt 5 başta olmak üzere bazı oyunların yükleme sürelerinin de Xbox Series X’in güçlü donanımı sayesinde öncesine kıyasla oldukça kısalacağını da belirtelim.