Anasayfa Haber Photoshop Sketch ve Illustrator Draw Uygulama Mağazalarından Kaldırılacak

Photoshop Sketch ve Illustrator Draw Uygulama Mağazalarından Kaldırılacak

Photoshop Sketch Illustrator Draw

Adobe, Photoshop Sketch ve Illustrator Draw uygulamalarını App Store ve Google Play Store’dan kaldıracak.

Adobe tarafından kullanıcılara Photoshop Sketch ve Illustrator Draw uygulamalarının 19 Temmuz tarihinden itibaren iOS ve Android platformlarından indirilemeyeceği hatırlatıldı. Adobe, 10 Ocak 2022’de ise mevcut kullanıcılar için uygulamaları desteklemeyi durdurmayı planlıyor.

Yayınlanan destek dokümanında Adobe, kullanıcıların birçok Photoshop Sketch ve Illustrator Draw çizim ve boyama aracını birleştiren Fresco uygulamasına kolayca geçebileceklerini belirtiyor. Illustrator Draw ve Photoshop Sketch’te oluşturulan tüm projelerin Adobe ID e-posta adresiyle uygulamada oturum açıldıktan sonra otomatik olarak Fresco uygulamasına taşınacağının da altı çiziliyor.

Mevcut kullanıcılar, her iki uygulamayı 19 Temmuz’dan sonra, tüm sanat eserleri ve projeler kullanılabilir durumda kalacak şekilde kullanmaya devam edebilecek. Öte yandan Adobe, uygulamalar durdurulduktan sonra herhangi bir yeni özellik veya güncelleme eklemeyeceklerini paylaşıyor.

Adobe Fresco ilk olarak 2019’da iPad için piyasaya sürülmüş ve geçen yıl iPhone’a da gelmişti. Uygulama, App Store’da ücretsiz olsa da ekstra özellikler için 9,99 dolarlık bir ödeme yapmak gerekiyor.