Anasayfa Haber Microsoft, Tartışmalı Windows 11 TPM Gereksiniminin Sebebini Açıkladı

Microsoft, Tartışmalı Windows 11 TPM Gereksiniminin Sebebini Açıkladı

Microsoft, Windows 11 Uyumluluk Denetleme Aracı’nın kafa karışıklığına neden olduğunu kabul ediyor.

Windows 11, TPM 2.0 gereksinimi ile son birkaç gün içinde çok fazla kafa karışıklığına sebep olmuştu. Bahsedilen donanım şifreleme modülü, her cihazda bulunmuyor ve böylelikle birçok sistem Windows 11 Uyumluluk Denetleme Aracı‘nda uyumsuz olarak nitelendiriliyor. Microsoft bu bakımdan Windows 11’in Insider sürümünün kullanılabilir hale gelmesiyle sistem gereksinimleri ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu.

Microsoft, web sitesinde yayınladığı blog yazısında, Windows 11 Uyumluluk Denetleme Aracı’nın neden olduğu kafa karışıklığını kabul ediyor ve konuyla ilgili daha fazla ayrıntı paylaşıyor. Şirket ayrıca, aracın henüz tam olarak hazır olmadığını ve bu nedenle geçici bir süre için askıya alındığını da söylemekte. Microsoft, ekiplerin geri bildirimleri dikkate alacağını ve bu geri bildirimler doğrultusunda aracın çok daha hazır hale getirileceğini belirtiyor.

Konuyla ilgili ilk problemler, Windows 11 duyurusunun hemen ardından ortaya çıkmıştı. Zira bilgisayar üreticileri, üst düzey bilgisayarlarının Windows 11’i çalıştıramayabileceğini fark etti. Microsoft, Windows 11 Uyumluluk Denetleme Aracı’nın kaldırılmasının ve sistem gereksinimlerinin daha açıklayıcı hale getirilmesinin altında yatan nedenin, Windows 11’de güvenliği artırma ve uyumluluğu sağlama isteği olduğunu söylüyor.

Microsoft, TPM gereksiniminin yanı sıra, Windows 11 için minimum CPU gereksinimlerini de netleştiriyor. Şu an itibariyle, 8. nesil Intel ve AMD Ryzen 2000’den daha eski olan işlemciler, Windows 11 tarafından desteklenmiyor. Ancak Microsoft, Windows Insider derlemeleri aracılığıyla, bu işlemcileri kullanan cihazları test etmeye devam edeceğini belirtiyor. Ayrıca şirket, kullanıcıların Windows 11 Insider sürümünü 7.nesil işlemcilere de yükleyebilmelerini ve böylelikle test edebilmelerini istiyor. Bu nedenle, önümüzdeki günlerde bu tarz bir değişimi de görmek mümkün olabilir.