Anasayfa Haber Facebook, Bulut Oyun Servisine Ubisoft Oyunlarını Ekliyor

Facebook, Bulut Oyun Servisine Ubisoft Oyunlarını Ekliyor

Facebook Gaming

Facebook, bulut oyun hizmetinin kapsamını genişletiyor.

Facebook, geçtiğimiz yıl Ekim ayında Facebook Gaming‘i duyurarak bulut oyun platformu pazarına girdi. Yeni servis, birçok oyunu bulut akışı ile oynama seçeneği sunuyor. Servis ilk etapta kapalı beta olarak başlatıldı ve yalnızca belirli ABD bölgelerinde mevcuttu.

Yayınlanan bir blog yazısı, ücretsiz bulut oyun platformunun halihazırda Amerika Birleşik Devletleri nüfusunun yüzde 98’inin kapsadığı ve sosyal medya devinin bulut bilişim altyapısını genişleterek, yüzde yüze ulaşma yolunda ilerlediğini belirtiyor. Şirket, dağıtımın Kanada ve Meksika’ya da ulaştığını ve önümüzdeki yılın başlarında Batı ve Orta Avrupa’ya da genişleteceğini sözlerine eklemekte.

Facebook Gaming

Facebook ayrıca, bulut oyun hizmetine olan ilgiyi artırabilmek için Fransız oyun yayıncısı Ubisoft ile iş birliği yaptı. Böylelikle Ubisoft’un mobil oyunları da artık bulut akış platformuna gelecek. Bunun yanı sıra, hizmette bulunan Ubisoft oyunları arasında Assassin’s Creed Rebellion, Hungry Shark Evolution ve Hungry Dragon yer alıyor. Yayıncının diğer oyunları Mighty Quest ve Trials Frontier ise önümüzdeki aylarda satışa sunulacak.

Facebook’un bulut oyun hizmeti, yakın zamanda Atari’den Roller Coaster Tycoon Touch, Gameloft’tan Lego Legacy Heroes Unboxed, Dragon Mania Legends ve FunPlus’tan State of Survival’ı da ekledikten sonra halihazırda 25’ten fazla oyuna sahip. Bulutta listelenen bu oyunlara, Android’deki Facebook uygulaması veya yakın zamanda yeniden tasarlanan Facebook Oyun Web Portalı üzerinden erişmek mümkün.