Anasayfa Haber PlayStation 5 Dünya Çapında 10 Milyon Adet Sattı

PlayStation 5 Dünya Çapında 10 Milyon Adet Sattı

PlayStation 5 10 Milyon

Sony, PlayStation 5 oyun konsolunun 10 milyon adetten fazla sattığını duyurdu.

Sony dünya çapında 10 milyon PlayStation 5 oyun konsolu sattıklarını duyurdu. Şirket en son Nisan ayında 7,8 milyon adetlik satış yaptıklarını duyurmuştu. Yani geçen sürede 2 milyondan fazla daha PS5 satılmış durumda. PS5’in PS4 satışlarını da geride bıraktığı ve Sony tarihindeki en hızlı satan konsol haline geldiğini belirtmek gerek.

Şirket, tedarik zorluklarını ve küresel bir salgını aşarak dünyanın dört bir yanındaki oyuncuları büyüleyen dönüşümsel bir oyun deneyimi sunmaktan gurur duyduklarını söylüyor. Sony Interactive Entertainment (SIE)’deki herkesin PlayStation deneyimini her zamankinden daha iyi hale getirmek için elinden geleni yaptığının da altı çiziliyor.

SIE Başkanı ve CEO’su Jim Ryan, “PS5’i benimsemiş tutkulu PlayStation hayranları topluluğumuza ve platformlarımıza böylesine inanılmaz oyun deneyimleri getiren birinci sınıf geliştirme ve yayın ortaklarına duyduğumuz derin minnettarlığı ne kadar ifade etsem azdır.” diyor.

Sony ayrıca, PS5 lansman oyunlarıyla ilgili bazı kilometre taşlarını da paylaştı. Buna göre, Spider-Man: Miles Morales, Kasım ayında piyasaya sürülmesinden bu yana 6,5 milyondan fazla sattı ve Ratchet & Clank: Rift Apart geçen ay piyasaya sürülmesinden bu yana 1,1 milyondan fazla satmayı başardı. Returnal ise Nisan ayındaki lansmanından bu yana 560.000’den fazla sattı.

İleriki dönem için PlayStation Studios’tan gelen özel oyunlar arasında ise Santa Monica Studios’tan yeni God of War, Polyphony Digital’den Gran Turismo 7 ve Guerrilla Games’ten Horizon Forbidden West yer alıyor. SIE’nin ortaklarının merakla beklenen oyunlarından bazıları arasında ise Electronic Arts’tan Battlefield 2042, Bethesda’dan DEATHLOOP, Ubisoft’tan Far Cry 6 ve Ember Lab’den Kena: Bridge of Spirits yer alıyor.