Anasayfa Haber Google Formlar’a Otomatik Kaydetme Özelliği Geldi

Google Formlar’a Otomatik Kaydetme Özelliği Geldi

Google Formlar, artık formları doldururken ilerlemeleri otomatik olarak kaydedecek.

Kullanıcıların bir ankete katılmak, bir başvuru için kişisel bilgilerini doldurmak veya geri bildirim sağlamak dahil olmak üzere birçok nedenden dolayı Google Formlar’ı tekrar tekrar doldurması gerekiyor. Bu durum, birçok kullanıcı için başlı başına sıkıcı bir süreç olsa da yanlışlıkla tarayıcı penceresi kapatıldığında veya internet bağlantısı kesildiğinde forma doldurulan tüm verilerin kaybedilmesi daha da külfetli bir hale geliyor. Google, bu sorunlardan etkilenen kullanıcılar için bir adım atıyor ve Google Formlar’a otomatik kaydetme özelliklerini getiriyor.

Google, bir forma doldurulan tüm bilgilerin artık otomatik olarak kaydedileceğini ve bu durumda 30 gün boyunca veya kullanıcı formu gönderene kadar kullanılabilir olacağını belirtiyor. Şirket, bunun özellikle bir oturuşta formu dolduramayanlar, internet bağlantısı zayıf olanlar veya bir formu doldururken herhangi bir nedenle cihaz değiştirmek isteyenler için çok talep edilen bir özellik olduğunu da eklemekte.

Google Formlar
Kaynak: Neowin

Otomatik kaydetme durumu, “Taslak kaydedildi” metninin yanında formun üst kısmındaki bir simge ile gösterilecek. Ancak Google, kullanıcının çevrimdışı olması durumunda bahsi geçen özelliğin çalışmayacağını da belirtiyor. Kullanıcılar ayrıca, forma erişimlerini kaybederlerse taslağa olan erişimlerini de kaybedecekler. Benzer şekilde, form sahibinin herhangi bir soruyu silmesi, cevapları veya soruları değiştirmesi durumunda da kaydedilen taslak etkilenebilir.

Google’ın duyurduğu yeni özellik, tüm form düzenleyicileri ve sahipleri için varsayılan olarak etkinleştirilecek. Ancak kullanıcılar Ayarlar > Sunum > Kısıtlamalar yolunu izleyerek “Tüm katılımcılar için otomatik kaydetmeyi devre dışı bırak” seçeneğini seçerek, bahsi geçen özelliği devre dışı bırakmayı da seçebilecekler. Bunun yanı sıra, form üreticileri de aynı Google hesabında oturum açmış durumdayken, formun URL’sini yeniden açarak taslaklarını görüntüleyebilecek. Yeni özellik ayrıca tüm kişisel Google hesapları, Google Workspace ve G Suite Basic ve Business müşterilerinin kullanımına sunuluyor.