Anasayfa Haber Discord, Korsanların Kullandığı İletişim Yazılımları Arasında Yer Aldı

Discord, Korsanların Kullandığı İletişim Yazılımları Arasında Yer Aldı

Discord, Korsanların Kullandığı İletişim Yazılımları Arasında Yer Aldı

Yaklaşık 140 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Discord, korsanların kötü amaçlı dosyaları yaymak için faydalandığı ana platformlardan biri haline geldi. Siber güvenlik şirketi Sophos’un yayınladığı rapora göre, Discord oyuncular için büyük bir risk taşıyor.

Yaptığı araştırmalara bilinen siber güvenlik şirketi Sophos, Discord’un bilgisayar korsanları için önemli hedef haline geldiğini belirten bir rapor yayınladı. Birkaç yılda özellikle oyuncuların benimsediği Discord, sunduğu çeşitli olanaklarla bugüne kadar 300 milyon civarında kayıtlı kullanıcı sayısına ulaştı. Haliyle bu büyüklük, sohbet yazılımını korsanlar için oldukça cazip hale getiriyor. Zira veri hırsızlığı veya kimlik avı gibi işlemler için büyük bir kitle Discord’da bulunmakta.

Sophos, son birkaç ayda tespit edilen kötü amaçlı yazılım sayısının geçen yılın aynı dönemine kıyasla neredeyse 140 kat arttığını belirtiyor. Ve bu sorunun oluşmasında Discord’un büyük bir etkisi var. Raporda da bahsedildiği üzere “Kötü amaçlı dosyalar Discord’a yüklendikten sonra, bildirilmedikçe veya silinmedikçe süresiz olarak sunucularda barınabiliyor.” Kullanıcıların gizliliğine ve güvenliğine yönelik tehdit unsuru sayılan bu durumun düzeltilmesi için Discord’a büyük bir sorumluluk düştüğünü belirtmekte fayda var.

Discord bulut sunucularını kirleten kötü amaçlı yazılım türlerini araştıran ekip, oyunlarda kullanılan binlerce hile aracı buldu. Bu hile araçlarının küçük bir kısmı karşıdaki rakibin oyununu çökertmek amacıyla kullanılıyor ve Discord entegrasyon protokollerinden faydalanıyor. Diğer araçlar ise oyunlarda bulunan ücretli içeriği edinmek için geliştirilmiş. Ancak yapılan çalışma sonucunda sadece birkaç hile programının vaat ettiği kullanımları sunduğu tespit edildi. Geriye kalanların ise “oyun hilesi” olarak tanıtılan Truva Atı olduğu anlaşıldı. Ayrıca Discord üzerine yayılan daha farklı dosyalar da mevcut. Bunlar arasında şifreleri ele geçiren kötü amaçlı yazılım aileleri, casus yazılımlar, finansal bilgileri ele geçirmek veya işlemleri engellemek için tasarlanmış sahte Android uygulamaları keşfedilmiş durumda.

Özetle Discord’da yayılan zararlıların ortak noktası farklı lanse edilerek yayılan RAT’lerden olarak karşımıza çıkıyor. Bunlar bilgisayarınızda uzaktan kontrolü sağlayabilir ve çeşitli verilerinizin çalınmasına neden olabilir. Eğer Discord kullanıyorsanız buradan indirdiklerinize ve tıkladığınız bağlantılara çok dikkat etmeniz gerekiyor. Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.