Anasayfa Haber DisplayPort 2.0, Yeni Nesil AMD Ekran Kartlarıyla Birlikte Gelebilir

DisplayPort 2.0, Yeni Nesil AMD Ekran Kartlarıyla Birlikte Gelebilir

AMD, RDNA3 mimarili ekran kartlarında DisplayPort 2.0 görüntü çıkışını sunabilir.

AMD, yavaş yavaş RDNA3 mimarisini temel alan yeni nesil grafik katlarını satışa çıkarmaya hazırlanıyor ve bu yeni nesil kartlarda bazı yeni bağlantı seçenekleri de sunacak gibi görünüyor. Şu anda kullandığımız grafik kartları, DisplayPort çıkışı olarak DisplayPort 1.4 konektörü kullanmakta. RDNA3 mimarisini temel alan yeni nesil AMD grafik kartlarında ise gelişmiş DisplayPort 2.0 teknolojisinin kullanılması planlanıyor.

TechPowerUp’ın haberine göre, DisplayPort 2.0 teknolojisi yaklaşık 80GB/s bant genişliğiyle DisplayPort 1.4’ün üç katına yakın bir bant genişliğine sahip. Bununla birlikte bu yeni teknoloji, 60 Hz’de 10K sıkıştırılmamış çözünürlük sunabiliyor ya da aynı anda iki adet 4K 144 Hz monitöre görüntü verebiliyor. Üstelik görüntünün sıkıştırılmasıyla birlikte, bu rakamlar çok daha yukarılara çıkarılabilir.

Ancak yine de AMD’nin yeni nesil grafik kartlarını DisplayPort 2.0 teknolojisiyle birlikte kullanıma sunacağının henüz kesin olmadığını belirtelim. Yeni nesil grafik kartlarının tanıtılmasına yakın tarihlerde bu konuyla ilgili olarak daha net bilgiler gelecektir.

Bu arada geçtiğimiz ayın sonunda, AMD CEO’su Dr. Lisa Su, Zen 4 ve RDNA3 tabanlı ürünlerini gelecek yıl piyasaya süreceklerini açıklamıştı. RDNA3 mimarisine dayalı RX 7000 serisi grafik kartlarının önümüzdeki yılın ikinci yarısında piyasaya sürülecekleri ifade ediliyor.