Anasayfa Haber Poly Network Hacklendi, Saldırgan Çaldığı 600 Milyon Doları Geri İade Etti

Poly Network Hacklendi, Saldırgan Çaldığı 600 Milyon Doları Geri İade Etti

Finans kuruluşu Poly Network hacklendi ve 600 milyon dolarlık kripto para çalındı. Saldırgan şaşırtıcı bir şekilde çaldığı bütün paraları şirkete geri iade etti.

10 Ağustos 2021 tarihinde finans (DeFi) kuruluşu olan Poly Network ağı bilinmeyen bir tehdit aktörü tarafından ele geçirilmişti ve 600 milyon dolar değerinde kripto para çalınmıştı.

Şimdiye kadar siber saldırılar yüzünden yaşanan en büyük kripto para hırsızlığı olarak kayda geçen Poly Network saldırısı aynı zamanda DeFi platformlarının tamamen güvenilir olmadığını, ağın gerekli tedbirler alınarak yapılandırılmasının önemini açıkça ortaya koyuyor. Saldırının yaşandığı gün kripto havuzlarından Q3 Swap cross-chain operasyonları durdurmak zorunda kaldı. Dolaylı yoldan da birçok kripto para etkilendi.

Bütün bunlar yaşanırken saldırgan yapmış olduğu açıklamayla kendisinin parasal bir motivasyon içinde hareket etmediğini, yalnızca eğlence için böyle bir şeye kalkıştığını açıkladı.

Poly Network ekibi ise saldırıdan hemen sonra, saldırganla iletişime geçmek istediklerini ve saldırganın ele geçirmiş olduğu kripto paraları geri iade etmesi yönünde çağrılarda bulundu. Saldırgana çalınan kripto paraları tekrardan geri vermesi durumunda 500 bin dolar ödül ayrıca Poly Network’te “Baş Güvenlik Danışmanlığı” rolü teklif edildi.

Saldırgan ise daha ilginç bir davranışa imza attı. Kendisine verilen 500 bin dolar ödülü de kabul etmeyerek ele geçirmiş olduğu bütün kripto paraları Poly Network’e iade etmeye başladı. Poly Network, ödülü kabul etmese bile yaptığı beyaz şapkalı eylem kapsamında değerlendirilen bilinmeyen saldırgana/güvenlik uzmanına (şu durumda hangisi bilemiyoruz) destek amacıyla güvenli bir cüzdan adresi yoluyla 500 bin dolar ödeme yapacağını duyurdu.