Anasayfa Haber Apple M1X Mac Mini, Yakında Piyasaya Sürülebilir

Apple M1X Mac Mini, Yakında Piyasaya Sürülebilir

M1X Mac Mini

Apple, yeni tasarımlı M1X Mac Mini cihazlarını önümüzdeki birkaç ay içinde kullanıma sunacak.

Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın önümüzdeki birkaç ay içinde yeni bir tasarıma ve daha hızlı bir M1X Apple silikon işlemciye sahip güncellenmiş üst düzey bir Mac Mini’yi piyasaya sürmesinin beklenebileceğini bildirdi. Gurman, Power On bülteninin en son yayınında daha önce ek bağlantı noktalarını barındıran yeni bir tasarıma sahip olduğu bildirilen yeni bir üst düzey Mac Mini’nin önümüzdeki birkaç yıl içinde mevcut Intel Mac Mini’nin yerini alabileceğini yazmıştı.

Gurman bültende, “Geçen sonbaharda, Apple Silicon çiplerine geçiş yapmak için ilk Mac üçlüsünün bir parçası olarak şirket, eski Mac Mini tasarımını M1 işlemci ile güncelledi. Mac Mini, video akışı gibi daha temel görevler için kullanılabilir ancak birçok kişi onu bir yazılım geliştirme makinesi, sunucu olarak veya video düzenleme ihtiyaçları için kullanıyor. Apple da bunu biliyor ve bu yüzden Intel modelini güncelliyor. Intel modellerinin, önümüzdeki birkaç ay içinde üst düzey bir M1X Mac Mini ile ortadan kalkmasını bekleyebiliriz. Yeni Mac Mini, güncellenmiş bir tasarıma ve mevcut modelden daha fazla bağlantı noktasına sahip olacak.” diyor.

M1 Mac Mini Pembe Kare

Geçmişte başka bir tipster Jon Prosser, yaklaşmakta olan Mac Mini’nin neye benzeyebileceğinin görüntülerini paylaşmıştı. Paylaşılan görüntülere göre, yeni Mac Mini bir “pleksiglas” üst ve bir manyetik güç bağlantı noktasına sahip olacak. Apple ayrıca, önümüzdeki sonbaharda iPhone 13, Apple Watch Series 7, yeni bir iPad Mini, güncellenmiş bir temel iPad, yeni AirPod’lar ve tamamen yeniden tasarlanmış 14 ve 16 inç MacBook Pro‘lar dahil olmak üzere birçok yeni ürünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Son olarak bugünkü raporla birlikte şirketin, Mac Apple silikon etkinliğinde yeni MacBook Pro’lar ile birlikte Mac Mini’yi de piyasaya sürebileceğini belirtelim.