Anasayfa Haber Lossless Scaling, AMD FSR Teknolojisini Tüm Oyunlara Taşıyor

Lossless Scaling, AMD FSR Teknolojisini Tüm Oyunlara Taşıyor

AMD FidelityFX Super Resolution teknolojisini destekleyen oyunlar

FidelityFX Super Resolution teknolojisini tüm oyunlara getiren Lossless Scaling’in geliştiricisi, takılma veya gecikme gibi sorunlar yaşanmadığını belirtiyor.

AMD FidelityFX Super Resolution (Süper Çözünürlük) teknolojisi, açık kaynaklı olarak kullanıma sunulmuştu ve ummadığımız platformlarda bile kullanılmaya başladı. Bu teknoloji artık yeni Lossless Scaling (Kayıpsız Ölçekleme) aracı sayesinde hemen hemen her oyunda kullanılabiliyor.

Hybred tarafından geliştirilen yeni aracın, daha iyi görüntü ölçekleme sağladığı, ayrıca oyunlarda takılma ve giriş gecikmeleri gibi sorunlar yaratmadığı söyleniyor. Steam’de 10.50 TL gibi bir fiyatla satılan Lossless Scaling için ayrıca bir demo yayınlandı.

Yeni teknoloji artık AAA oyunlara kolaylıkla uygulanabiliyor lakin geliştiricilerin artık desteklemediği tonlarca eski oyun var. Bazı yazılımcılar ise AMD FSR’yi her oyunda kullanabilmemiz için araçlar geliştirmek için vakit harcıyor.

Daha önce Magpie isimli bir yazılımdan bahsetmiştik. Ancak bunu deneyen bazı oyuncular, oyunlarda gecikme ve stuttering gibi sorunlar yaşadığını bildiriyor. Hybred’e göre yeni hazırlanan araç, Magpie gibi sorunlara yol açmıyor ve her oyunda AMD FSR teknolojisi kullanılabiliyor. Ek olarak geliştirici, Lossless Scaling kullanarak herhangi bir oyunda AMD FSR’nin nasıl çalışacağını gösterdiği bir video yayınladı.

5 Yorumlar

  1. amede değil süper teknoloji , uzaylı teknolojisi getirse genede amd işte… yani uzak durmak lazım. nede olsa doğan görünümlü şahin işte… sorunları asla bitmez.geliştiricileri zaten amele takımı, çaycı, temizlikçi, yazılım ve programlamayla alakası olmayan andavallar takım ıişte …

    • boş yorum yazmışsın temizlikçi alakası olmayan kişiler dediklerin şuan intelden iyi işlemciler üretiyor ekran kartı konusunda da nvidiaya yetişmek üzere hatta fiyat konusunda avantajını sürdürüyor. bilmiyorum seni bu kadar ne üzdü fakat amd gayet iyi işler sürdürüyor ve sürdürmeye de devam edecektir.

    • İntel işlemciye para verip amd tarafında aynı fiyata daha iyisi olduğunu görmüşümdür… 😂😂😂 Beyin fukarası

  2. Programı satin alip deneme sansim oldu. Gtx 1050 3gb mobile kullanicisiyim. Olceklendirme optimizasyonu cidden guzel. Native 720p ile Lossless scaling 720p to 1080p goruntu arasinda ciddi sekilde fark var. Ayrica magpie da kullanmis biri olarak, magpie uzerinden olceklendirme yaptigim zaman mouse takilmalari, anlik fps droplar cok yasadim fakat Lossless scaling araci ile cok daha iyi bir performans ve daha net goruntu aldim, cok camur gibi bir goruntu yok ama performansi benim bilgisayardan biraz daha dusuk olanlar icin tatmin edecktir. Gelistirilmeye devam ederse dlss ozelligine sahip olmayan ekran karti kullanan kullanicilara cok yardimi dokunacaktir.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version