Anasayfa Haber Magpie Adlı Yazılım, FSR Teknolojisinin Tüm Oyunlarda Çalışmasını Sağlıyor

Magpie Adlı Yazılım, FSR Teknolojisinin Tüm Oyunlarda Çalışmasını Sağlıyor

Magpie isimli üçüncü taraf yazılımla tüm Windows oyunlarında FSR teknolojisini kullanmak mümkün.

FidelityFX Super Resolution (FSR) teknolojisinden çok kez söz etsek de bir kez daha özetleyelim. AMD tarafından geliştirilen bu teknoloji, düşük kalitedeki görüntüleri daha yüksek çözünürlüklü karelere dönüştürebiliyor. Böylece aynı zamanda ekran kartına daha az yük biniyor.

FSR şu anda AMD Radeon ekran kartlarında destekleniyor ancak destekli oyun sayısı henüz çok az. Ancak bir mod yapımcısı, bu teknolojiyi mevcut herhangi Windows oyununda kullanmanın bir yolunu buldu.

GitHub’da yayınlanan Magpie adlı açık kaynaklı yazılım, bu yılın Mart ayından beri kullanılabiliyor. Ancak yazılıma yeni gelen güncelleme, AMD FSR teknolojisine destek sağladı ve Magpie ilginç bir uygulama haline geldi.

Magpie 0.5.2, AMD FSR’nin ilk versiyonuna sahip. Kullanmak için tek yapmanız gereken yazılımı yüklemek ve eğer yerel olarak desteklemiyorsa FSR uygulamasını oyunda çalıştırmak.

GitHub sayfasında bu yazılım kullanıldıktan sonra aşırı fazla performans artışı beklenmemesi gerektiği yazıyor. Magpie temelde performans artırıcı bir yazılım olarak tasarlanmadı. Esas olarak 720p ve 1080p gibi daha düşük çözünürlükler için tasarlandığından 1440p ve 4K çözünürlüklerde beklentileri tam olarak karşılamayabilir.

Bir yazılım geliştiricisi, FSR özelliğini test etti ve aşağıdaki görüntüleri yayınladı. Özellikle altını çizelim, bu üçüncü parti bir yazılım ve henüz test etmiş değiliz. Dolayısıyla ne derece verimli olduğu veya güvenliği konusunda net bir şey söyleyemiyoruz.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version