Anasayfa Haber Tesla, Yeni Otomobillerin 2022 ve 2023 Yıllarında Çıkacağını Duyurdu

Tesla, Yeni Otomobillerin 2022 ve 2023 Yıllarında Çıkacağını Duyurdu

Tesla 2021 İlk Çeyrek

Dünyanın en büyük elektrikli araba üreticilerinden olan Tesla, yeni otomobiller ile alakalı açıklamada bulundu. Buna göre şirket, Cybertruck’ı 2022 yılında çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca tam otonom sürüş kabiliyetine sahip Tesla ve Roadster araçların 2023’te piyasada yer alacağı da söylenenler arasında.

Ünlü otomobil üreticisi Tesla, müşteriler tarafından heyecanla beklenen Cybertruck modelinin 2022’den daha erken sunulmayacağı resmen onayladı. Sipariş sayfası bu zamana göre güncellense de bazı söylentilere göre Cybertruck teslimatları ilerleyen süreçte tekrar ertelenmelere sahne olabilir. Zira önümüzdeki yıllar için seri üretim planları henüz net olarak paylaşılmış değil. Bunun yanında Tesla Roadster’ın lansmanı ise 2023’e ertelendi. Elon Musk’ın konuyla alakalı açıklamasında, “2021, olağanüstü tedarik zinciri kıtlığı yılı oldu. Bu sebeple elimizde 17 yeni ürün olmasının pek bir önemi yok çünkü hiçbiri şimdiden piyasaya sürülemeyecek. 2022’de bu tip bir drama yaşanmayacağını varsayarsak yeni Tesla Roadster 2023’te çıkmalı.” sözlerine yer verdi. Son olarak tam otonom Tesla otomobilin de 2023 yılında çıkması bekleniyor.

Tesla’nın rakiplerine fark atmasını sağlayacak tam otonom Tesla otomobilin Cybertruck ve Roadster‘dan çok daha ilgi çekici olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü şirketin elindeki önemli kozlardan olan tam otonom teknolojisine arabanın 25.000 dolar fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulacağı şirket toplantısında doğrulandı. Gaz, fren pedalı ve direksiyonu olmayan tam otonom Tesla’nın özerk yapısı müşterileri kendine çekebilir. Ancak bu model geliştirilme aşamasında olduğundan özelliklerle alakalı ayrıntıların bilinmemesi 25.000 dolarlık fiyatla birlikte kafa karışıklığına sebep oluyor.

Şirketin üzerinde çalıştığı daha farklı ürünlerin olduğunu göz önüne alırsak yeniliklerin gelmeye devam edeceği aşikar. Ancak özellikle pandeminin de etkisiyle başlayan tedarik sıkıntısı teknoloji kolundaki her kuruluşu etkilediği için üretim sürecinde aksamaların yaşanması oldukça doğal. Konuyla alakalı düşüncelerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.