Anasayfa Haber Slack, Hikayeler Benzeri Özelliğini Kullanıma Sunuyor

Slack, Hikayeler Benzeri Özelliğini Kullanıma Sunuyor

Slack Hikayeler

Slack Clips, sosyal medya platformlarındaki hikayeler özelliğinin iş odaklı bir sürümü.

Slack, ana şirketi Salesforce‘un Dreamforce etkinliği devam ederken birkaç güncelleme duyurdu. Slack tarafından sunulan yenilikler arasında kullanıcıların kanallarda ve doğrudan mesajlarda ses, video ve ekran kayıtlarını paylaşmasına olanak tanıyan hikayeler tarzı Clips özelliğinin kullanıma sunulması da yer alıyor. Şirket geçtiğimiz Ekim ayında bu fikrin denendiğini ifade etmişti.

Clips, hayatınızdan veya aklınıza gelen her şeyi paylaşmak yerine, daha çok iş güncellemelerini paylaşmakla ilgili. Bunları, diğer zaman dilimlerindeki meslektaşların daha sonra yetişebilmesi için bir brifing paylaşmak veya tüm düşüncelerinizi yazmak zorunda kalmadan bir proje hakkında geri bildirimde bulunmak için kullanabileceksiniz. Clips, ekiplerin herkesin bir toplantı için uygun olduğu bir zaman bulmaya çalışmaktan kaçınmasına yardımcı olabilir ve bunun yerine insanların kayıtları kendilerine en uygun zamanda izlemesine izin verebilir.

Slack, özelliği kapsayıcılık ve erişilebilirlik göz önünde bulundurularak tasarladığını söylüyor. Oynatma hızını değiştirmenin yanı sıra canlı, otomatik altyazıları okuyabilmeniz de mümkün. Ayrıca giriş bölümünü atlamak ve kaydın gerçekten önemli olan kısımlarına geçme ve bir klibe metin, ses veya video ile yanıt verme şansınız da olacak. Diğer platformlardaki hikayelerin aksine, Clips otomatik olarak kaybolmayacak ve transkriptler aranabilecek. Özelliğin bu sonbaharda tüm ücretli ekiplere sunulacağını da belirtelim.

Clips ile yapabileceğiniz diğer şeylerden biri de Slack Connect aracılığıyla bunları ekibinizin dışındaki kişilerle paylaşabilmek olacak. Bu özellik, kullanıcıların harici ortaklar ve müşterilerle etkileşime girmesine olanak tanıyacak. Slack Connect sponsorlu bağlantılarla Enterprise Grid ekipleri, ücretli kullanıcılar olmasalar bile başkalarını kanallara davet edebilecek. Şimdiye kadar yalnızca ücretli planlara sahip kuruluşlar, Slack Connect aracılığıyla kanallarda birlikte çalışabiliyordu. Enterprise Grid ekipleri bu sonbaharda özelliğe erişebilecek.

Ek olarak Slack başka yerlerde, hükümetin güvenlik ihtiyaçlarını ve sertifikalarını karşılamak için tasarlanmış GovSlack adlı kamu sektörü için uygulamanın bir sürümünü duyurdu. GovSlack ise önümüzdeki yıl kullanıma sunulacak.