Anasayfa Haber Apple, Fortnite’ın App Store’a Geri Dönmesine İzin Vermeyecek

Apple, Fortnite’ın App Store’a Geri Dönmesine İzin Vermeyecek

Apple Fortnite

Apple, Fortnite oyuncularını temyizler bitene kadar bekletecek.

Apple tarafından Fortnite oyununun App Store’a geri dönüşüne izin verilmesini bekleyen oyuncular daha çok bekleyebilir. Epic Games CEO’su Tim Sweeney‘e göre Apple, tüm mahkeme temyizleri kesinleşene kadar popüler oyunu kara listeye aldı. Mahkeme dosyalarına göre, Epic Games’in temyiz başvurusu 12 Aralık’ta, Apple’ınki ise 20 Ocak’ta.

İki şirket, geçen yılın Nisan ayından bu yana çok ciddi bir anlaşmazlık içinde. Epic Games, kendi uygulama içi ödeme sistemini geliştirerek bazı uygulama içi satın alma işlemlerinde Apple’ın yüzde 30’luk ücretini aşmaya çalıştı. Apple ayrıca, oyun yapımcılarına uyguladığı kurallar nedeniyle başka yasal ve düzenleyici zorluklarla da karşı karşıya.

Sweeney, Apple’ın tüm itirazlar bitene kadar Fortnite’ı yasaklama kararı hakkında bilgilendirildikten sonra Twitter’dan bir paylaşım yaptı.

Geliştiriciler, Apple’ın yüzde 15-30’luk komisyonlarını eleştirdi ve bazıları sürecin şeffaf olmadığına ve genellikle tahmin edilemez olduğuna inanıyor. Bu ayın başlarında bir ABD federal yargıcı, başka bir geliştiricinin harici bir ödeme sistemi kullanmasına izin veren Apple’ın App Store kurallarının bazılarını iptal etti. Bu, Epic Games için küçük bir kazanç olarak kabul edilebilir.

Şu an için Fortnite hayranları oyunu Apple cihazlarında oynamak için 5 yıla kadar beklemek zorunda kalabilir.