Anasayfa Haber iPhone 13 Pro ProMotion Teknolojisi, Üçüncü Taraf Uygulamalar İle Çalışmıyor

iPhone 13 Pro ProMotion Teknolojisi, Üçüncü Taraf Uygulamalar İle Çalışmıyor

iPhone 13 Pro ProMotion

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max ile sunulan 120 Hz ProMotion teknolojisinin üçüncü taraf uygulamalar ile çalışmadığı ortaya çıktı.

iPhone 13 Pro ve iPhone 13 Pro Max modellerinin en önemli özeliklerinden olan 120 Hz ProMotion teknolojisinin üçüncü taraf uygulamalar ile çalışmaması akıllarda soru işareti yarattı. iPhone 13 Pro serisinin albenisini artıran özelliğinin bu eksiği tabii ki tartışma konusu oldu.

Apollo Reddit istemcisinin geliştiricisi Christian Selig, iPhone 13 Pro’yu aldığında zor yolu öğrendi ve müşterilerden şikayetler aldıktan sonra üçüncü taraf uygulama animasyonlarının 60 Hz ile sınırlı olduğunu keşfetti. Selig, 120 Hz ProMotion ekranlı iPad Pro modellerinin hiçbiri bu tür bir davranış sergilemediğinden, tüm uygulamalar sorunsuz bir şekilde çalışırken bu sınırlamanın pil ömrünü korumak için uygulandığına inanıyor.

Apple’ın kendi uygulamaları 120 Hz’de çalışıyor. Bu nedenle bu sınırlamanın yalnızca üçüncü taraf programlara uygulanması mümkün. Ekran statik bir görüntü gösteriyorsa veya uykudaysa, pil ömründen tasarruf etmek için yenileme hızı kendini 10 Hz’e düşürüyor ve kullanıcılar sorunsuz bir kullanıcı arayüzü deneyimi yaşamak veya oyun çalıştırmak istediğinde maksimum sınırına yükseliyor.

Neyse ki bu sınırlamanın bir yazılım güncellemesiyle kaldırılması mümkün. Apple da bu durumdan haberdar olduklarını ve yakın zamanda sunulacak bir güncelleme ile sınırlamanın kaldırılacağını paylaşarak yüreklere su serpti.