Anasayfa Haber Ableton Live 11.1 Beta ile Apple M1 Desteği Geldi

Ableton Live 11.1 Beta ile Apple M1 Desteği Geldi

Ableton Live 11.1 Apple M1

Ableton Live 11.1 Beta, beklenen Apple M1 işlemci desteğini kullanıcılara sunuyor.

Bu yılın başlarında kullanıcılar ile buluşan Ableton Live 11 sürümü, yakın zamanda dijital ses işleme istasyonu için gelen en büyük güncellemeydi. Şimdi ise Ableton Live 11.1 Beta ile Apple M1 işlemciler için beklenen destek uygulamaya getirildi. En popüler müzik prodüksiyon paketlerinden biri olarak, Apple silikonu üzerinde çalışmaya başlamak Ableton için oldukça önemli. Bu arada şirket, beta kullanıcısıysanız otomatik güncelleyicinin M1 sürümünü otomatik olarak indirmeyeceğini ve yükleyiciyi Centercode‘dan almanız gerektiğinin altını çiziyor.

Ableton Live’da da birkaç küçük iyileştirme var. En belirgin olanı, Shifter cihazı olacak. Shifter, monofonik ancak sesinizi daha fazla manipüle etmek için bir LFO, kayma, zarf ve gecikme gibi özelliklere sahip. Ayrıca iki yeni Max for Live aracı mevcut: Align Delay ve MIDI Shaper. Align Delay gecikmeyi telafi ederken, MIDI Shaper modülasyon oluşturmak için kullanılabiliyor. Son olarak, derleme ve klip işlemede de bazı küçük değişiklikler bulunuyor.

Ableton Live 11.1 şu anda genel beta olarak mevcut durumda ancak güncellemenin kararlı bir sürüme geçmesi çok da uzun süre almayacaktır diye düşünüyoruz.