Anasayfa Haber Yeni Nesil Xiaomi TV Stick Yakında Geliyor

Yeni Nesil Xiaomi TV Stick Yakında Geliyor

FCC’de keşfedilen Xiaomi TV Stick, daha güçlü bir SoC, Dolby Vision ve daha hızlı Wi-Fi özelliğiyle birlikte geliyor.

Ek bir ekipman gerektirmeden TV’leri akıllı hale getiren Mi TV Stick, uygun fiyatıyla birlikte birçok kişi tarafından kullanılıyordu. Yakın zamanda FCC’de keşfedilen kayıtlara bakılırsa Xiaomi yeni bir cihaz için hazırlık yapıyor.

Mi TV Stick yerine Xiaomi TV Stick ismiyle ortaya çıkan cihaz, önceki modelden biraz daha uzun yapıda olsa da genel tasarımı ve uzaktan kumandası eski modelle aynı görünüyor. Uzaktan kumanda Bluetooth Low Energy desteği sunuyor, ancak AAA pillerle çalıştığı için yine şarj edilemiyor.

Xiaomi TV Stick, Mali-G31 MP2 grafik işlemcisi ve dört ARM Cortex-A35 çekirdeği içeren Amlogic S905Y4 SoC’e sahip. Öte taraftan RAM ve depolama hakkında hiçbir bilgi bulunmuyor. Önceki nesil olan Mi TV Stick, 1 GB RAM içeren giriş seviyesi ve 2 GB RAM içeren üst seviye model olmak üzere iki seçenekle gelmişti.

Xiaomi TV Stick, Dolby Vision, HDR10, Dolby Atmos ve DTS HD ile birlikte 4K akış desteği sunuyor. Ayrıca AV1, VP9 P-2, H.265 ve H.264 dahil olmak üzere çeşitli kodek bileşenlerini de destekliyor. Wi-Fi bağlantısına gelirsek, 866.7 Mbps’ye kadar indirme ve 300 Mbps’ye kadar yükleme hızlarıyla birlikte bir önceki nesle göre hız farkı mevcut.

Son olarak, yeni Stick bir 5V/1A güç adaptörü, bir USB kablosu, iki AAA pil ve bir HDMI uzatma kablosu ile birlikte gelecek.