Anasayfa Haber Intel 12. Nesil Alder Lake İşlemcilerin Kutu Tasarımı Sızdı

Intel 12. Nesil Alder Lake İşlemcilerin Kutu Tasarımı Sızdı

Çarpan kilidi açık ‘K’ serisi Alder Lake işlemciler yeni ambalajlarıyla birlikte geliyor.

Intel 12. nesil Alder Lake işlemcilerin çıkış tarihi doğrulanmıştı ve görünüşe bakılırsa 4 Kasım itibarıyla CPU’ları görmeye başlayacağız. Öte yandan, bir aydan biraz daha uzun bir süre kalmışken bu kez yeni nesil yongaların ambalajı sızdırıldı.

Yeni işlemci kutularının genel olarak göze hoş göründüğünü söylemek mümkün. Amiral gemisi Core i9-12900K, muhtemelen özel ambalajlara sahip tek model olacak. Ancak yine de Core i9-9900K ile gelen dodecahedron kutu tasarımı kadar ilgi çekici görünmüyor.

Core i9-12900K ambalajı ayrıca Intel’in temasına uyum sağlamak için farklı mavi tonlarına sahip görünüyor. Ambalajdaki en dikkat çekici yenilik ise kutunun yan tarafındaki pencere benzeri görünüm kazandıran kenarlar diyebiliriz. Ayrıca kutunun bir kenarında silikon disk plaka (wafer) göze çarpıyor.

Diğer K serisi çiplere gelirsek, herhangi dikkat çekici bir görsel kullanılmazken standart ve kompakt kutular görüyoruz. Çarpan kilidi açık olan bu modellerin ambalaj boyutlarına bakılırsa yine bir stok soğutucu bulunmuyor. Bu arada, yeni 12. nesil yongaların “Laminar” isimli yeni nesil soğutucularla gelebileceğini not düşelim.

İlginç bir şekilde, Core i3 modellerinin kutularının görselleri paylaşılmadı. Intel, 12. nesilde Core i3 serisinden vazgeçebilir veya ilerleyen zamanlarda yeni bir tanıtım yapabilir. Ancak özellikle belirtmek gerekirse, bugüne kadar yapılan sızıntıların hiçbirinde Core i3 modellerinden bahsedilmedi.